Peru`nun Susurluk`u Fujimori Sonunu Getirdi

Bigpara Haber
Peru`da 10 yıldır iktidarda bulunan devlet başkanı Alberto Fujimori, bugün istifa ediyor. Fujimori, dün Lima`daki AFP bürosuna bizzat çektiği faks ile istifa edeceği yönündeki haberleri teyid etti.

Fujimori yazılı açıklamasında, son aylarda çeşitli baskılara maruzkaldığını vurgulayarak, Evet, istifa mektubumu meclise sunacağım, bu kararı aldığımda çok gülünç birşey oldu, her taraftan bana saldırmaya başladılar dedi. Kendisine yönelik baskıların gelecekteki devlet başkanı adayları tarafından belirlenen siyasi stratejinin sonucu olduğunu belirten Fujimori, Birşey çok açık, bazılarının isteğini yerine getirmek için değil, ülkemin ekonomisinin yara almasını engellemek için istifa ediyorum dedi.


KASETLE DÖKÜLEN GERÇEKLER;

Fujimori, yakın müttefiki ve eski istihbarat servisi başkanı Vladimiro Montesinos`un muhalefet milletvekili Louis Alberto Kouri`ye rüşvet verdiğinin videoyla tespit edilmesiyla patlayan skandalın ardından Montesinos`a karşı tavır almış bunun üzerine Montesinos yurtdışına kaçarak Panama`dan sığınma istemişti.
Fujimori daha sonra ülkeye dönen Montesinos`u yakalamak için adeta bir `sürek avı` başlatmıştı. Montesinos, CIA ile birlikte Peru`daki içsavaşın tarafı olan Aydınlık Yol gerillalarının ezilmesinde büyük rol oynamasının yanı sıra Koka trafiğinin kontrol altına alınmasında da Washington açısından önemli başarılar elde etmişti.
Ancak daha sonra `gizli ve önemli` bir güç haline gelen Montesinos, uyuşturucu trafiğinden rant elde ederek paraları yurtdışı hesaplarına aktarmıştı. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Genel Haberleri