Pepsi Cola su pazarına girdi

Coca Cola`nın ardından Pepsi Cola da, Türk su pazarına girdi.Pepsi Cola Company, bir dünya markası olan ürünü Aquafina`yı tüketicinin beğenisine sundu

Bigpara Haber
Coca Cola`nın ardından Pepsi Cola da, Türk su pazarına girdi. Pepsi Cola Company, bir dünya markası olan ürünü Aquafina`yı tüketicinin beğenisine sundu.

Pepsi Cola`dan yapılan açıklamada, gün geçtikçe büyüyen şişelenmiş su pazarının, toplam içecek pazarının ikinci büyük kategorisi olduğuna dikkat çekildi.

Yılda 1 milyar litreden fazla şişelenmiş suyun tüketildiği bu pazardaki büyük rekabete, Pepsi Aquafina ile katılıyor. Raflardaki yerini hızla almaya devam eden Aquafina`yı diğerlerinden ayıran en büyük özellik, kullandığı yüksek saflaştırma teknolojisi (ters ozmoz) sayesinde, suyu tüm zararlı etkenlerden arındırarak garantili saflığı sunması olarak açıklandı.

Aquafina, Tekirdağ`ın Çorlu ilçesinde yer altı kaynağından çıkarılıyor ve doğrudan burada bulunan Pepsi Cola tesislerinde şişeleniyor. Aquafina, 1,5 lt ve 600 ml`lik iki ayrı pet ambalajda piyasaya sunuldu.1994 yılında ABD`de piyasaya çıkan Aquafina, çok kısa bir sürede Amerika`nın bir numaralı markası haline geldi.

Aquafina`nın diğer bir özelliği ise kullandığı yüksek saflaştırma teknolojisi (ters ozmoz) sayesinde sudaki saflığın elde edildiği üretim sürecinin, dünya çapında söz sahibi ve akredit kuruluşlar tarafından denetlenmesi ve bunun Pepsi Cola Company tarafından zorunlu tutulması olarak nitelendirildi.

Coca-Cola, Türkiye de geçen yıl ``Turkuaz`` markasıyla Türk su pazarına girmişt

Diğer Ekonomi Haberleri