Pembe Yaka iş dünyasında

Pembe Yaka iş dünyasına katılıyor.

Bigpara Haber

Türkiye Genç İşadamları Komfederasyonu (TÜGİK) kadın girişimciliği teşvik etmek, Türkiye`de kadınların ekonomiye özellikle patron olarak katılımını sağlamak için Pembe Yaka projesini hayata geçirdi.

KREDİ FAİZ ORANLARINI KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sanayi dalında ve genellikle üretim bandında çalışan işçilere mavi yakalı deniyor. Herhangi bir ürün üretmeyen, yaptığı iş yanlızca bilgi üretimi olan avukat ya da muhasebeci gibi masabaşında çalışan kişilere de beyaz yakalı deniyor. Bu kavramlar ilk defa 1910 yılında Amerika`da yayınlanan bir gazetenin makale konusu olarak ortaya atılmıştı. dinamikkobi.com.tr haberine göre; yayınlandığı dönemde çok fazla tartışmaya neden olan bu kavramlarla ise ülkemiz 90`lı yıllarda tanıştı. Bu yıl ise Türkiye Genç İşadamları Komfederasyonu (TÜGİK) kadın girişimciliği teşvik etmek, Türkiye`de kadınların ekonomiye özellikle patron olarak katılımını sağlamak için Pembe Yaka projesini hayata geçirdi.

Pembe Yaka kavramıyla yeni bir akım başlattıklarını söyleyen yönetim kurulu başkanı Erkan Gürel ticarete atılmak isteyen kadınları hem cesaretlendirecek hem de finansman sağlama konusunda destek olacaklarını belirtti. Tügik`in şu anda 500 e yakın sektörden 10 bin üyesi olduğunun altını çizen Gürel, Pembe Yaka fikri ile üniversite öğrencisi genç kızlara da rehberlik yapacaklarını hatta beğendikleri projeler için bizzat kendilerinin melek yatırımcı olacaklarını söyledi.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

KOSGEB ile yapılan işbirliği ile ülkedeki tüm il ve ilçelerde açılacak şubelerle iş hayatına katılacak kadınların başvuruları değerlendirilecek. Akademik eğitimine devam eden öğrenciler için de üniversitelere şubeler açılacak. Mezun olduktan sonra iş bulamayan adaylar için de Kızlar evde oturmayacak, onları kendi işlerinin patronu yapacağız. diyen Gürel, hedeflerinin 3 yıl içinde tam 100 bin kadın girişimciye ulaşmak olduğunu söyledi.

Üye sayısıyla kendi içinde bile büyük bir ticaret hacmine sahip olan TÜGİK`in Pembe Yaka projesine şimdiden 100 başvuru geldi. Gürel, önümüzdeki Mayıs ayında yapılacak zirve ile 500 milyon dolarlık bir ticaret kapasitesi oluşturacaklarını ve yıl sonuna kadar 10 bin başvuruya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Diğer Teşvik Haberleri