Pegasus, HSBC kartıyla uçuracak

Bigpara Haber
HSBC Bank ile Pegasus Havayolları, Advantage kartın tüm özelliklerine sahip Pegasus kredi kartını müşterilerinin hizmetine sunacaklar.
Pegasus kredi kartının tanıtım toplantısında konuşan HSBC Bank CEO`su Piraye Antika, Advantage kredi kartını 2.7 milyon kişinin kullandığını belirterek Pegasus Kart ile 5 yıl içinde 500 bin yeni müşteri hedeflediklerini söyledi.
Ayağından ameliyat olan ve toplantıya koltuk değnekleriyle gelen Antika, Her iki kurumda önemli altyapı çalışmaları yapıldı. Pazarlıklar zorlu geçti. Ayağımın halini görüyorsunuz diyerek espri yaptı.
Şimdiye kadar Pegasus ile yolculuk yapmadığını, bundan sonra uçacağını söyleyen Antika, Pegasus karta başvuranlara ilk etapta 20 YTL`lik uçuş puanı hediye ettiklerini söyledi. Piraye Antika, Pegasus kartın hem alışverişte hem de uçuşta kullanıldığında puan kazandırdığını belirtti.


Taksit de yapacak

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı da Pegasus kart için ilk yıl hedefinin 100 bin müşteri olduğunu bildirdi.
Sabancı, Pegasus kartta kontejan limiti olmayacak. Kartımız sadece yüzde 1.5 puan veren bir kart değil, müşterilerimizi tanımamızı sağlayacak dedi.
HSBC Bank Genel Müdür Yardımcısı Demet Cimilli ise Pegasus kartın tüm işyerlerinde nakit puan ve uçuş puanı kazandıracağını söyledi. Pegasus karttan yapılan uçuşla yine puan kazanıldığını belirten Cimilli, kartın mil kart gibi olmadığını, yüzde 1.5 alışveriş puanı kazandırdığını söyledi.
Pegasus kart, yurt içi ve dışındaki MasterCard logolu mağazalarda da geçerli olacak. Kart sahipleri üye işyerlerinden hem tek ödemeli hem de taksitli alışveriş yapabilecek.


`Satın alarak büyüyeceğiz`

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, geçen yıl iki haneli kâr elde ettiklerini, İz Air`siz 300 milyon euro ciroya ulaştıklarını ve yüzde 44 büyüdüklerini, 2008 yılında da konservatif olarak yüzde 8 büyümeyi hedeflediklerini belirtti. Sabancı, Orta ve uzun vadeli planlarımız var, hızlı büyümek istiyoruz dedi.
HSBC ile yapılan toplantı sonucunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ali Sabancı, Havacılıkta bir kurtarma operasyonu yapılacak sözlerinin hatırlatılması üzerine kurtarma operasyonunun ne olacağı konusunda bilgi vermeden, bunun çok yakında ortaya çıkacağını söyledi.
Onur Air`le ortaklık konusunda anlaşamadıklarını belirten Sabancı, Atlas Jet`i düşünüp düşünmediklerine yönelik soruyu da Hayır olamaz diye yanıtladı. Yeni bir satın alma için ayrı departman oluşturduklarını, bu bölümün çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Sabancı, Stratejik ortaklık, kendi bünyemize katarak, satın alarak büyümeyi hedefliyoruz dedi.
Sabancı, Pegasus`un yolcularına promosyon olarak plazma televizyon vermesine ilişkin de Elektro World ile anlaşmak üzere olduklarını bildirdi.

Diğer Genel Haberleri