Pearson: Türkiye 3 yıl öncesine göre çok iyi

Bigpara Haber
Türkiye`deki görev süresi sona eren ABD`nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson, veda ziyaretleri çerçevesinde Devlet Bakanı Ali Babacan`ı ziyaret etti.

Görüşmeden sonra Babacan, Pearson`ı Türk dostu ve Washington`daki fahri elçimiz olarak gördüğünü söyledi. Pearson ise Türkiye`nin, IMF ile 5. gözden geçirme görüşmelerinin tamamlandığına işaret ederek Önemli olan nokta IMF`nin gözden geçirmelerinden çok Türk halkının refahı, istihdamın artması ve iyi bir yaşam standardının sağlanmasıdır dedi.

Babacan, yarın Türkiye`den ayrılacak Pearson ile yaklaşık yarım saat süren görüşmede, Türkiye ekonomisindeki son gelişmeler ve Türkiye ile Amerika arasındaki ekonomik ilişkileri değerlendirdiklerini belirtti.

Büyükelçi Pearson da, Türkçe başladığı konuşmasında Babacan`a teşekkür etti. Türk ekonomisinin üç yıl öncesine oranla çok daha iyi durumda olduğuna işaret etti. Pearson, Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü, bankacılık reformlarının yapıldığını ve enflasyonun önceki yıllara göre daha düşük olduğunu ifade etti. Refaha ulaşma yolunda Türk halkı ve Türk hükümetinin çabalarını takdir eden Pearson, Türkiye`nin önünde özelleştirme gibi zorlu bir sürecin de bulunduğunu ve yabancı yatırımların çekilmesine yönelik düzenlemelerin gerektiğini vurguladı.

Pearson, IMF ile 5. gözden geçirme görüşmelerinin sona erdiğine işaret ederek, Önemli olan nokta IMF`nin gözden geçirmelerinden çok Türk halkının refahı, istihdamın artması ve iyi bir yaşam standardının sağlanmasıdır dedi. Türk ekonomisinde yeni bir anlayışın geliştiğini söyleyen Pearson, tüm sorunların çözüme kavuşturulacağına inandığını belirtti.

Diğer Genel Haberleri