Patronun Gözünü Kör Edin

Bigpara Haber
Eğer işyerinizden İnternet`e bağlanıyorsanız, patronunuz tarafından röntgenlenme riski her zaman vardır. Patron, sizin e-posta yazışmalarınızı denetleyebilir; İnternet`te hangi siteye girip ne kadar süre kaldığınızı, orada ne yaptığınızı bilebilir. Üstelik, gereksiz ve porno içerikli e-postalaşmalar; İnternet`te zaman israf etmeler gerekçe gösterilerek dünyada, çok sayıda çalışanın işine son veriliyor. Ya sizin de işinize son verilirse?! Peki, patron ya da yöneticimiz tarafından gözetlenme riskini ortadan kaldıracak bir çözüm var mı? VAR! İşte bu yazılımlar, sizi gözetleyenin gözünü kör ediyor; sizinle ilgili bilgi edinmesini olanaksız hale getiriyor.


HANGİ YAZILIMLAR?

Blackboard Internet Privacy v5.0

884 KB`lık bu yazılımı kolaylıkla indirebilirsiniz. Ücretsiz bir ay kullanabiliyorsunuz; eğer beğenirseniz 20 dolara satın alabilirsiniz. İnternet`te dolaşmamızı sağlayan tarayıcıların (browser) içerisinde, bizim röngenlenmemizi sağlayan bölümleri bozuyor; böylece kimse bizim izimizi takip edemiyor. Eğer İnternet`te ne yaptığınızın takip edildiğini düşünüyorsanız, bu yazılım tam size göre.


SleuthWatch v4.5

3 MB`lık bu yazılımla, siz başında değilken PC`nizin karıştırılıp karıştırılmadığını kolaylıkla takip edebilirsiniz. Karıştırılma durumunda, bu yazılım istemediğiniz hiçbir şeyi göstermeyecek, hatta bilgisayarı kapatıverecektir. Süreli kullanımı bedava; satın almak isterseniz 10 dolara...


FTPMail

Eğer şirketinizin size verdiği e-posta adresini kullanıyorsanız, tüm yazışmalarınız şirketinizin e-posta bilgisayarından geçiyor, istenirse izlenebiliyor demektir. Bunun önüne geçebilmek için en kolay yol, farklı bir yoldan e-posta göndermenizi sağlayan bu tümüyle bedava yazılımı kullanmak olacaktır.


Pretty Good Privacy

En iyi e-posta şifreleme programı. Amerikan halkını casuslayan FBI bile, bu yazılımdan şikayetçi. Yazılım o kadar başarılı ki, hakkında dava bile açtılar. Öyle bir şifreliyor ki, değil patron, CIA bile okuyamıyor. Demo`sunu bedavaya elde edebilirsiniz. Ama demosunu görünce, orijinalini isteyeceksiniz. Tüm yazılımın fiyatı 40 dolar. ‘‘PGP Freeware’’ diye ararsanız, bedavasını da kolaylıkla bulabilirsiniz.

Bu yazılımlara benzer çok sayıda başka yazılım bulabilirsiniz. Bunun için, aşağıda size adresini verdiğimiz sitelerde ‘‘security’’ anahtar kelimesi ile arama yapmanız gerekir.


NEREDEN BULACAKSINIZ?

Yukarıda adını yazdığımız yazılımları,

www.zdnet.comya da www.cnet.com adreslerinden kolaylıkla bulabilirsiniz.
Bunun için öncelikle, üstteki adreslerden birine gidin ve arama çubuğu içerisine, yukarıdaki yazılımın adını `tırmak` içerisine alarak yazın. Hemen karşınıza gelecektir...


İŞE YARAYAN İNTERNET;

‘‘İşe yarayan İnternet’’ sloganıyla, ne gazetelerde ne de tv`lerde yapamayacağımız şeyleri İnternet üzerinden kullanıma sunan www.ekolay.net sitesinde, güvenlik yazılımlarını da bulabilirsiniz. Bunun için www.ekolay.net ana sayfasına girin; ‘‘Bilgisayar’’ bölüm linkini tıklayın; açılan sayfada ‘‘Yükle’’ diye bir seçenek göreceksiniz. (HÜRRİYET)

Diğer Ekonomi Haberleri