Pastavilla`da Büyük Yatırım

15 milyon dolarlık yatırım yapılacak Pastavilla, 2001 yılında yeni tesisinde

Bigpara Haber
Pastavilla, 2001 yılında yeni tesisinde üretime geçecek. Foça`da 90 dönüm arazi üzerinde 20 bin metrekare kapalı alana sahip olacak fabrika, 15 milyon dolara malolacak. Ekonomik belirsizlikler nedeniyle yatırım için bekleme dönemi yaşadıklarını belirten Pastavilla Makarnacılık Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Cemali Kırmızıoğlu, 72. Olağan Genel Kurul Toplantısı`nda, bu yılın ikinci altı aylık döneminde yeni tesislerinin kurulması için çalışmaları başlatma kararı aldıklarını söyledi. Fabrikayı 2001 yılında devreye almayı planladıklarını bildiren Kırmızıoğlu, Bu yılın ikinci yarısında tesisin yapımına başlayacağız.


Mevcut tesisteki üretimimizi tamamen yeni fabrikamıza taşıyacağız. Buradaki araziyi ise farklı alanlarda kullanacağız. Yeni tesisin altyapısını, ürün çeşitliliğimizi arttırmaya yönelik olarak planlıyoruz dedi. Pastavilla olarak bu yıl 7 bin tonluk makarna ihracatı hedeflediklerine değinen Kırmızıoğlu, geçen yılı 5 bin tonla kapattıklarını söyledi. Kırmızıoğlu, Türkiye`nin geçen yıl 25 bin ton makarna ihracatı yaptığını hatırlatarak, Makarna sektörünün ancak yüzde 1 büyüdüğü ortamda şirketimiz 1999 yılında pazar payını yüzde 2 yükselterek 1998 yılına göre piyasada makarna satışında yüzde 20 büyüme sağlamıştır. Pazar çeşitlenmesine giden şirketimiz ABD`ye ve Afrika ülkelerine ihracata başlamış ve bir önceki yılda gerçekleşen ihracatını büyük ölçüde koruyarak, Türkiye ihracatının yüzde 20`sine sahip olmuştur dedi. Bu yıl ciro hedeflerini 15 trilyon lira olarak açıklayan Kırmızoğlu, geçen seneyi 9.5 trilyon lira ile kapattıklarını söyledi.


Kırmızıoğlu, Mevcut üretim kapasitemizin geçen yıl yüzde 65`ini kullandık. Sektörün genelinde bu rakam yüzde 41 düzeyindeydi dedi. (DÜNYA)

Diğer Piyasa Haberleri