Partiler, Meclis`e 660 kadro için birleşti

Bigpara Haber
TBMM çalışanlarına yapılan ikramiye gibi zammın ardından siyasi partiler, bir de Meclis`te çalışan geçici personelin kadrolu olarak işe alınmalarını sağlamak amacıyla ortak bir yasa teklifi verdi.

DSP Grup Başkanvekili Emrehan Halıcı, MHP Genel Başkanvekili Mehmet Şandır, ANAP Grup Başkanvekili Beyhan Aslan, DYP Grup Başkanvekili Nevzat Ercan, AKP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül ve SP Kahramanmaraş Milletvekili Mustafa Kamalak`ın imzasıyla TBMM Genel Sekreterliği teşkilat yasasının değiştirilmesi amacıyla bir yasa teklifi verildi.

Teklifle, kadroları başka kurumlarda olan geçici görevli personel statüsünde çalışan sekreterler ve büro hizmeti verenler ile sözleşmeli personelin atamalarında kullanılmak üzere sınıf, ünvan ve dereceleri Başkanlık Divanı tarafından belirlenmek üzere 660 yeni memur kadrosu verilmesi öngörülüyor. Buna göre, Parlamenter Hizmetler Müdürlüğü, Genel Sekreterlik İdari Şube Müdürlüğü, siyasi parti grupları, komisyonlar, Bilgi İşlem Merkezi ve TV biriminde geçici görevli personel olarak sekreterlik ve büro hizmeti görevi yapanlar, bu yasa yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içinde başvuru yaparlarsa, eğitim durumları da dikkat alınarak, boş memur kadrolarına atanabilecekler.

Teklifin gerekçesinde, Anayasa`da değişiklik yapılarak milletvekili sayısı 550`ye çıkarılmasına karşın, idari kadro sayısının yükseltilmediği ve ihtiyaç duyulan personelin diğer kamu kurum ve kuruluşlardan geçici görevli olarak alındığı belirtildi. Gerekçede, yapılacak yeni düzenleme ile hizmet kalitesi yönünden kadrolu personelden farkı bulunmayan, aynı büroda, aynı odada çalışıp, aynı işi yapıp farklı ücret ve farklı statüye sahip olmaları nedeniyle personel arasında yaşanan sürtüşmelere de son verileceği vurgulandı.

Diğer Genel Haberleri