Pars Sektördeki Krize Direniyor

Bigpara Haber
Klasik ve Avrupa tarzı Marsilya tipi kiremit üretiminde Türkiye`nin en köklü firmaları arasında yer alan Pars Toprak Sanayi Ticaret A.Ş., sektörde yaşanan krize direnmeye çalışıyor.


Çok çeşitli üretimi ve üç ayrı tesisi ile Türkiye`nin önde gelen toprak işleme işletmeleri arasında yer alan Pars Toprak Sanayi Ticaret A.Ş., 88 yıllık bilgi ve tecrübesiyle müşteri memnuniyetinin sürekliliği noktasında örnez hizmet sunuyor.
Firma Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ördenmez, 90`lı yılların başında gittikleri yeniden yapılanma süreciyle teknolojik altyapılarını yenilediklerini belirterek, Kuruluşumuz kalite ve üretim kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalarıyla sektöründe kalıcı olmanın temellerini sarsılmaz biçimde atmıştır. Üstün Alman teknolojisinin ürünü son sistem makine ve teçhizatımızla klasik ve Avrupa tarzı Marsilya tipi 16 ayrı çeşit kiremit üretmekteyiz diye konuştu.
Sektörde yaprak kımıldamıyor


İnşaat sektörünün geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketinin ardından büyük bir açmazın içine girdiğine işaret eden Erdönmez, deprem sonrası inşaat ruhsatı almanın büyük bir mali külfeti gerektirir hale geldiğine dikkat çekti.
Bugün bir inşaat ruhsatının 1 ila 1.5 milyar lira arasında değişen bir meblağa tekabül ettiğini ifade eden Erdönmez, bunun da konut yapımını caydırıcı bir etkiye yol açtığını vurguladı. Kapasitelerinin binlerce ton kiremit talebini üretmeye elverişli olmasına karşın, sektördeki durgunluk nedeniyle kapasitelerinin çok altında çalıştıklarını ifade eden Erdönmez, günde en fazla bir kamyon kiremit talebiyle karşı karşıya bulunduklarını ifade etti. Tüm olumsuz koşullara rağmen içinde bulundukları kriz ortamından en az hasarla çıkacaklarına olan inançlarının tam olduğunu belirten Erdönmez, büyük ve köklü firma olmalarının verdiği güçle zor günleri aşacaklarına işaret etti. Devletin inşaat sektöründeki krize bir an önce el atması gerektiğine vurguda bulunan Erdönmez, aksi taktirde kriz ortamından tüm sektörlerin etkileneceğini de sözlerine ekledi. (FİNANSAL FORUM)



Diğer Girişim Haberleri