Paranın Geleceğini Görüştüler

Bigpara Haber
ABD Başkanlığı`nı gelecek ay Bill Clinton`dan devralacak olan George Bush, başkanlığı kesinleştikten sonra Başkent Washington`da ilk temasını Merkez Bankası Başkanı Alan Greenspan ile yaptı.

Greenspan`ın kahvaltıdan sonra bir araya geldiği Bush`a ekonomik ve mali konularda bilgi verdiği bildirildi. Bush, 45 dakika süren görüşme sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Greenspan`ın yeteneklerine güveninin tam olduğunu söyledi. Görüşmenin yarım saatlik bölümüne Başkan Yardımcılığı`na seçilen Dick Cheney ile Bush`un diğer üst düzey danışmanlarının da katıldığı, geri kalan 15 dakikalık bölümde ABD`nin gelecek başkanı ile Greenspan`ın baş başa konuştuğu bildirildi.

Uluslararası finans ve ekonomi çevrelerinde büyük etki ve prestije sahip olan Greenspan ile yeni başkanın ilişkilerinin nasıl gelişeceği merak konusu oluyor. Bush ile Greenspan`ın ABD`nin milyarlarca dolarlık bütçe fazlasının kullanımı konusunda görüş farklılıklarının bulunduğu biliniyor. Bush, bu muazzam paranın vergi indirimlerine yönelmesini isterken, Greenspan bu kaynakla kamu borçlarının azaltılması gerektiğini savunuyor. (ZAMAN)

Diğer Genel Haberleri