Pankobirlik Şeker Fabrikalarına Talip

Bigpara Haber
Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik) Yönetim Kurulu, 2001 yılı özelleştirme programına alınan 6 şeker fabrikasının özelleştirilmesinin aceleye getirilmemesini, özelleştirmenin üreticiler dışlanmadan ve Pankobirlik`in önderliğinde yapılmasını istedi. Pankobirlik Yönetim Kurulu`nca Devlet Bakanı Recep Önal ve diğer bakanlıklara gönderilen yazıda, şeker fabrikalarının özelleştirme programına alınmasının pancar üreticileri ve kuruluşlarınca memnuniyetle karşılandığı belirtildi. Başta güvenlik olmak üzere, tarım, sanayi, hayvancılık, taşıma, hizmet sektörlerinde öncelikleri bulunan ve çok stratejik bir sektör olan şeker sektörünün parçalanarak özelleştirilmesinin sağlıklı olmayacağı vurgulanan yazıda, şöyle denildi:


Pankobirlik önderliğinde, üreticiler dışlanmadan, yeniden yapılandırılma ve özelleştirilme sağlanmalıdır. Pankobirlik `sektör tamamen bize devredilsin` dememektedir. Aksine; şeker sanayiinin ekiminden tüketimine kadar oluşan halkanın, iyi organize edilmiş geniş tabanlı ve ihtisaslaşmış sermaye ortaklığıyla daha sağlıklı olacağını bilmekte ve desteklemektedir.

ÖİB`YE BIRAKILMASIN;

Şeker fabrikalarının Özelleştirme İdaresi Başkanlığı`na bırakılmadan özelleştirilmesi gerektiği vurgulanan yazıda, bundan önce yeni Şeker Yasasının çıkarılması istendi. Yazıda, Şeker Yasası ile özerk çalışır ve sivil kesim ağırlıklı Şeker Kurulu ve hepsinden önemlisi sadece bu sektörde kullanılabilecek güçlü bir fon oluşturulmalıdır görüşü savunuldu.


KÖYDEN KENTE GÖÇ FRENİ PATLAR;

Pankobirlik Genel Müdür Vekili Mikdat Çakır da konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Milli Savunma Bakanlığı ile Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği`ne birer yazı gönderdi. Şeker pancarının ekim sahalarının daraltılmasının veya yanlış şeker fabrikaları özelleştirme uygulamasının köyden kente olan göçün frenini patlatacağını savunan Çakır, Konunun öncelikle milli güvenlik konusu olma noktasında da iyi değerlendirilmesi ve sağlıklı bir özelleştirme gerçekleştirilmesi kaçınılmaz olmaktadır dedi. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Girişim Haberleri