Özkan, Halkbank`ı Recep Önal`a devretti

Bigpara Haber
Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, sürpriz bir karar alarak kendisine bağlı bulunan Halkbank`ı, Hazine`den sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal`a devretti.

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan, sorumluluğu kendisinde olan Halk Bankası`nı Hazine`den sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal`a devretti.

Bu arada yine Demokratik Sol Partili (DSP) Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz`a bağlı olan Türkiye Kalkınma Bankası da (TKB) benzer şekilde Recep Önal`a devredildi.

Söz konusu bankaların bağlı oldukları bakanların değiştirilmesine ilişkin Başbakanlık genelgesinin kısa bir süre önce Başbakan Bülent Ecevit tarafından imzalandığı bildirildi. Bu değişikliğin Hüsamettin Özkan`ın arzusu üzerine yapıldığı öğrenildi..

Bu işlemlerde en çok dikkat çekeni Halk Bankası oldu. Hüsamettin Özkan, 1997 yılından bu yana sorumluluğunu üstlendiği Halkbank`ı devri konusundaki sorulara yanıt vermedi.

Buna karşılık, Hüsamettin Özkan`ın yakın çevresine, kamu bankalarının özelleştirilmesi sürecinin, çıkan yasayla birlikte ağırlıklı olarak Hazine Müsteşarlığı tarafından yürütülecek olması nedeniyle bu karara yöneldiğini söylediği belirtiliyor.

SİSTEM DAĞINIK

Hüsamettin Özkan`ın yakın çevresine ayrıca, ‘‘Kamu bankaları sistemi çok dağınık. Türkiye`de bankacılık sorunu çözülmeden ekonominin sorunları çözülmez’’ dediği de belirtiliyor.

Ayrıca, bu tasarrufla birlikte, Özkan, uzun bir zamandan beri başını ağrıtan bir sorundan da kurtulmuş oldu. Bilindiği gibi, Halkbank`ın bazı ticari kuruluşlara açtığı krediler, son dönemde kamuoyunda yoğun tartışmalara yol açmıştı.

Hüsamettin Özkan ayrıca, Halkbank Genel Müdürü Yenal Ansen`in, Banka`nın kendisine bağlanmasından önce yaptığı işlemlerden dolayı hazırlanan müfettiş raporlarıyla ilgili suç duyurularını Savcılığa iletmediği gerekçesiyle de eleştirilere muhatap olmuştu.(HÜRRİYET)

Diğer Ekonomi Haberleri