Özince: Kötümser olma lüksüm yok

Bigpara Haber
İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, ekonomide herkesin geçiş döneminin ıstırabını algılayacak biçimde bilinçlenmesi gerektiğini söyleyerek, ‘‘Gülüp oynayacak halimiz yok. Ama benim de kötümser olma lüksüm yok’’ dedi. Özince, Türkiye`nin dünya işaleminde hakettiği yeri her zaman bulduğunu ve bulacağını vurgulayarak, ‘‘Sıkıntılar kaygı yaratacak boyutta değil. Ama önce herkes, kendi evinin önünü süpürsün’’ dedi.

Özince, reel sektördeki meslek ve sivil toplum örgütlerinin, son günlerde ekonomide yaşanan güçlüklere ilişkin değerlendirmelerinin kötümser olduğunun hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

‘‘Pozisyonum itibariyle, asla kötümserler grubuna dahil olamam, Sırtsırta vererek 17 yıldır gördüğümüz en düşük enflasyon düzeyinin başarısın aklımızda tutmamız ve geçiş döneminin ıstırabını doğru algılayacak şekilde bilinçlenmemiz lazım. Gülüp oynayacak halimiz yok. Ama bazı sıkıntılar yaşacağımız belliydi. Bu sorumlulukla, önce herkesin kendi önünün süpürmesi lazım.’’

İş Bankası`nın 1924 yılında Kurtuluş Savaşı sermayesiyle kurulduğunu söyleyen Özince, şöyle devam etti: ‘‘Kurtuluş Savaşı`nın koşullarıyla bugünün koşulları kıyas bile kabul etmez. Benim müessesem Türkiye`nin en büyük grubudur. Bakın, sessiz sedasız 270 milyon dolarlık sendikasyonu alıp geldik. Hem de kriz öncesi fiyatlarıyla. Türkiye gibi bir ülke, sadece üretim değil, tüketim gücüyle de dünya iş aleminde her zaman yerini bulur. Yabancı muhataplarımız da bunun ayırdında.’` (HÜRRİYET)

Diğer Genel Haberleri