Özer Bey ile tanıdığımız 7-Eleven artık Opet`in

Bigpara Haber
Türk tüketicisinin on yıl önce Tansu Çiller`in eşi Özer Çiller`in sayesinde tanıdığı Amerikan mağaza zinciri 7-Eleven`ın Türkiye Temsilciliği yeni yılda Opet Petrolcülük`e geçti. 500`ün üzerinde akaryakıt istasyonu bulunan Opet, kendi adını verdiği marketleri önümüzdeki aydan itibaren 7-Eleven mağazalarına dönüştürmeye başlayacak.


Opet Petrolcülük Genel Müdürü Ekrem Ekmenci, on yıldır Türkiye`de istediği büyümeyi yakalayamayan Amerikan 7-Eleven`ın, Opet`le birlikte birkaç yılda 150`nin üzerinde mağaza zincirine ulaşmayı hedeflediğini söyledi. Tansu Çiller`in Başbakan olmasından sonra işleri açılan Özer Çiller kısa sürede mağaza sayısını 18`lere çıkarmıştı. 7-Eleven`ı Süzer Grubu`ndan devralan Özer Çiller, 1993`te eşi Tansu Çiller`in Başbakan olmasından sonra 7-Eleven`ın Türkiye Temsilciliği`ni yürüten Marso Gıda`yı devretmişti. Bundan sonra giderek küçülen 7-Eleven`ın, halen 12 mağazası bulunuyor. Şu anda Mücahit Kılıç`a ait Marso Gıda, Opet ile yaptığı anlaşma gereğince mevcut mağazaları franchise olarak işletmeye devam edecek.

EN AZ 200 MAĞAZA:

Opet Petrolcülük Genel Müdürü Ekrem Ekmenci, 7-Eleven markasını Opet Marketler`in tamamında yerleştirmeyi istediklerini söyledi. Ekmenci, ‘‘Opet olarak Amerikan 7-Eleven`ın Türkiye`deki tüm haklarını satın aldık. 7-Eleven`ın bizden önceki Türkiye Temsilcisi Marso Gıda ile de anlaştık. Mevcut 12 mağazayı işletmeye devam edecekler’’ dedi.

7-Eleven markasını yerleştirmek için esas olarak kendi akaryakıt istasyonlarında odaklanacaklarını söyleyen Ekrem Ekmenci, istasyonlar dışında da belli merkezlerde yeni mağazalar açmak istediklerini belirtti.

Amerikalı 7-Eleven`ın Türkiye pazarında artık hızlı büyümek istediği için yaygın bir istasyon ağına sahip olan Opet`i seçtiğine dikkat çeken Ekrem Ekmenci, ‘‘7-Eleven çok iyi bir marka, ama yıllardır Türkiye`de çok sınırlı kalmış. Opet, 7-Eleven için birkaç yıl içinde en az 150-200 mağaza demek’’ dedi.

35 MİLYON DOLARLIK TERMİNAL:

Opet`in Mart ayında Marmara Ereğlisi`ne inşaatına başlanacak Marmara Terminali`nin 35 milyon dolara mal olacağını belirten Ekrem Ekmenci, bu terminalle Yunan rafinerisiyle rekabet etmeyi ve Akdeniz pazarından pay almak istediklerini bildirdi. Ekmenci, Petrol Ofisi`nden sonra ikinci en büyük depolama kapasitesine sahip olan Opet`in yeni tesisinin Türkiye`nin en büyük terminali olacağını söyledi. Ekmenci, yüzde yüz yerli sermayeli özel petrol şirketi Opet`in, son iki ay hariç 2000 yılını çok iyi geçirdiğini söyledi. (HÜRRİYET)

Diğer Girişim Haberleri