Ozellestirmede Hedef Kuculttuk.

Bigpara Haber
Ozellestirmede bu yilicin 12 milyar dolar olarak belirlenen gelir hedefi 7.5 milyar dolara indi. Ozellestirme Idaresi Baskani (OIB) Ugur Bayar, Turkiye`nin dunya krizi, azinlik koalisyon hukumeti, Suriye rizi gibi butun olumsuz kosullara ragmen, bu yil sonuna kadar enerji ihaleleriyle birlikte yaklasik 7.5 milyar dolarlik ozellestirme yapilacagini soyledi. Turkiye`nin ozellestirme citasini cok yuksege koyarak kendine kotuluk ettigini savunan Bayar, `Turkiye, `3 milyar dolarlik ozellestirme yapacagim` deseydi, ona ulasmis olacakti. Citayi 10 milyar dolara koyunca boyle oldu` dedi.
Bayar`dan stratejiler:
THY: Hisselerinin yuzde 20-30`unun blok satis, geri kalaninin da piyasalar duzeldiginde `halka arz` seklinde satisi gibi bir strateji degisikligi dusunuyoruz.
Telekom: 1999`a sarkacak ama mutlaka olacak. GSM ucuncu lisan satis icin hazirliklar suruyor. Telekom`un yuzde 20`lik satisi da, marta sarkacak.
POAS: Ilk taksidi odeme suresi 3 Kasim`da dolacak. Ilgili konsorsiyum 90 gunluk suresini kullaniyor.
Erdemir: Kuvvetli bir kurumsal yapisi var. Bu yapinin uzerinde soz hakki olacak bir proje uzerinde calisiyoruz. (YENIYUZYIL)

Diğer Genel Haberleri