Özelleştirmede 13 Milyar $ Hesabı

Bigpara Haber
Özelleştirmedeki olumlu süreç nedeniyle gelecek yıl Türkiye`de toplam 13 milyar dolarlık sermaye girişi gerçekleşebileceği belirtildi.


Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), özelleştirmedeki olumlu süreç nedeniyle, gelecek yıl Türkiye`ye toplam 13 milyar dolarlık sermaye girişinin gerçekleşebileceğini belirtti.Uluslararası mali kurumlar birliği konumunda bulunan IIF tarafından yapılan analizde, Türkiye`nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerin, gelecek yıl daha çok yabancı sermaye çekebilecekleri vurgulandı. IIF, Türkiye`nin, özelleştirme sürecinin olumlu olduğunu ve bunun daha çok yatırım çekebileceğini ifade ederken, 2001 yılında Türkiye`ye girmesi beklenen toplam 13 milyar dolarlık yabancı sermayenin 10 milyar dolarlık kısmının portföy cinsinden dolaylı, 3 milyar dolarlık kısmının ise doğrudan yabancı sermaye şeklinde olabileceği yorumunda bulundu.Analizde, uygulanmakta olan IMF destekli ekonomik programın da, Türkiye`nin kredibilitesini yükselttiği ve bu durumun yabancı sermaye girişini artırabileceğı ifade edildi.


IIF`nin analizinde, Türkiye ile birlikte Slovakya ve Çek Cumhuriyeti`nin de, uyguladıkları özelleştirme programları nedeniyle, daha çok yabancı sermaye çekeceklerine işaret edildi. (YENİ BİNYIL)

Diğer Ekonomi Haberleri