Ozel Sektorun Gucu Cottarelli`yi Mest Etti.

Bigpara Haber
IMF TurkiyeMasasi Sefi Carlo Cottarelli, gecen yilin ikinci yarisindan itibaren Turkiye ekonomisinde bir yavaslama oldugunu belirterek, `ancak edindigim izlenime gore, Turkiye ekonomisinin durgunluktan siyrilarak toparlandigina dair isaretler var` dedi. Ote yandan, IMF heyeti, Istanbul`daki temaslarini yabanci bankalarla surdurdu. Turkiye Masasi Sefi Carlo Cottarelli, baskanligindaki IMF heyeti, dun sabah ilk olarak The Chase Manhattan Bank`i ziyaret etti. IMF heyeti daha sonra, Citibak`a gitti. Cottarelli baskanligindaki IMF heyeti, temaslarina bugun Ankara`da devam edecek.
IMF`e sunulacak tablo
Ote yandan, 1999 butcesi ve ekonomik buyukluklerinin geldigi son nokta ve IMF`nin desteginin aranacagi sorunlu alanlar soyle belirlendi:
1999 icin hazirlanan ve revize calismalari devam eden butcede, daha once 5.5 katrilyon lira olarak ongorulen acigin 8.6 katrilyon liraya cikacagi kesinlesti.
Faiz giderleri 1-1.1 katrilyon lira, sosyal guvenlik 400-430 trilyon lira, personel giderleri 450-550 trilyon lira tarimsal destekleme odenekleri 250-350 trilyon lira, cari giderler 100-200 trilyon lira artis gosterecek. Giderlerdeki artis 3.1-3.3 katrilyon liradan az olmayacak.
Memur maas zammi yuzde 20`yi asarsa acik 10 katrilyon liraya cikacak.
14.5 katrilyon liralik vergi hedefi 13.7 katrilyon liraya indirilecek. (SABAH)

Diğer Genel Haberleri