Özel Sektör AB`ye Uyum Sürecinde Birleşiyor

Bigpara Haber

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) bünyesinde Avrupa Birliği (AB) uyum sürecinde özel kesimde faaliyet gösteren sektörler arasında güç birliği oluşturmak amacıyla ``Sektörel Dernekler Platformu`` (SDP) oluşturuldu.

TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu `nun da katıldığı basın toplantısında SDP`nin ``sektörel kuruluşların ulusal ekonomik politikalarının oluşturulmasına katkıda bulunmak, uluslararası sektörel entegrasyonu sağlamak ve özellikle AB`ye sektörel entegrasyonu hızlandırmak için ortak projeler geliştirmek, sektörel kuruluşların uluslararası bir vizyona sahip olmalarını özendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini kamuoyuna duyurmak`` amacına yönelik çalışılacağı belirtildi. SDP İcra Kurulu Başkanlığı`nı üstlenen Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Güngör Keşçi , endüstri ve hizmet alanında faaliyet gösteren 35 sektör kuruluşunun bir ortak çatı örgütü olarak değil, ortak çalışma zemini, ``bağımsız kuruluşların bir güçbirliği`` olarak çalışma yapacağını söyledi.

SDP İcra Kurulu`nda TGSD dışında yer alan sektör dernekleri Kimya Sanayicileri Derneği (TKSD), Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD), Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Müteahhitler Birliği (TMB), SETBİR, Makine İmalatçıları Birliği (MİB) olarak sıralanıyor. SDP, İcra Kurulu`nda yer alan bu derneklerin denetiminde yılda iki kez rapor yayımlayacak. Bu raporların ilki ODTÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Hakan Ercan tarafından ``Sektörel Durum Analizi, Sorunlar ve Çözüm Önerileri`` adıyla yayımlandı. Söz konusu rapor güncel krizlerin reel sektörü nasıl etkilediğini ele alıyor.

Diğer Genel Haberleri