Oyakbank`ı alan ING, gayrimenkul işine giriyor

Bigpara Haber
Oyakbank`ı satın alan Hollandalı ING Grubu, Türkiye gayrimenkul sektöründe de yatırıma hazırlanıyor. ING Real Estate Başkanı George Jautze, yakın zamanda Türkiye`de yatırım yapacaklarını söyledi. Şirket yetkilileri, yatırıma ilişkin ayrıntıların açıklanmasının 2008`i bulabileceğini kaydettiler.
Şirketin Hindistan`la birlikte Türkiye`ye yapacağı toplam yatırım tutarının 500 milyon ile 1 milyar dolar arasında olacağı belirtilirken, 2007`de ya da 2008`in ilk aylarında gerçekleşecek yatırım için herhangi bir şirket alımının söz konusu olmayacağı ifade ediliyor. Türkiye`yi ilginç bir pazar olan tanımlayan Jautze Türkiye ve Hindistan`da yatırımların getirisinin, Batı Avrupa ve Kuzey Amerika`daki yüzde 4-7 olan getiri oranından yüksek olduğunu söyledi.
ING Real Estate, ayrıca Avrupa ve ABD`de getiri oranı yüksek olan altyapı yatırımları da gerçekleştirecek.

Fizibilite çalışmaları başladı

Bu arada, ING Real Estate`in Türkiye`de fizibilite çalışmalarına başladığı da öğrenildi. ING Real Estate, Türkiye`de danışmalık hizmeti veren ve aracılık yapan bir gayrimenkul şirketinin müşterileri arasında yer alıyor.
ING, Oyakbank`ın tamamını 2 milyar euro`ya satın almak üzere haziran ayında Oyak`la anlaşmış, bunun üzerine, askerin bankası yabancıya satılıyor şeklinde değerlendirmeler yapılmıştı.
Yaklaşık 90 milyar euro`luk fonu yöneten ING Real Estate dünyanın en büyük gayrimenkul şirketlerinden biri olarak değerlediriliyor. Toplam 1.2 trilyon euro varlığa sahip olan ING grubu ise en büyük finans şirketleri sıralamasında 15`inci.

Diğer Genel Haberleri