OVP gerçekleri yansıtmıyor

Ayhan, Orta Vadeli Plan’ın ülkenin resmi bir belgesi olduğuna dikkat çekti.

Bigpara Haber

MHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, “Bu resmi belgede OVP çıkmaya başladığından beri konulan bir takım değerlendirmelerin yer almaması, dolar bazında milli gelirin olmaması hükümetin resmi belgelerde tahrifat yaparak ekonomideki gerçekleri gizlediği endişesi yaratıyor” diye konuştu.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

OVP’nin haziran ayında yayımlanması gerektiğini ancak ekim ayının 11’inde açıklanabildiğini dile getiren Ayhan şöyle konuştu: “OVP ile bütçe çağrısının ve bütçe hazırlama rehberinin aynı günde açıklanması bir garabettir. Makro büyüklüklerin daha önceden verilmesi lazım ki kurumlar hazırlık yapabilsinler.

Haberin Devamı

OVP varsayımları Türkiye’nin ve dünyanın gerçeklerini yansıtmıyor. Programa baktığınızda Türkiye’de büyümenin daha ileri yıllara kaldığını görüyoruz, yüzde 5 büyüme 2018’e kadar yok.”

HERKESİ GİZLİYORLAR

Ayhan OVP’nin ülkenin gerçeklerini yansıtmadığı gibi gizlediğine de işaret ederek “Satın alma gücü paritesine göre kişi başı milli gelir verip kişi başı milli gelirin 9 bin dolarlara geldiğini milletten gizlemeye çalışıyorlar. Dünyanın hiç biryerinde böyle bir şey yok” dedi.

Diğer Ekonomi Haberleri