Otoyolda Garanti Süresi 3 Yıl Olsun

Bigpara Haber
Otoyollarda Kesin Kabulden Sonra Bir Yıl Olan Garanti Süresi 3 Yıla Çıkarılsın -İhalesi Yapılmış Projelerin, Bir An Önce Hizmete Alınması Gerekir


ANKARA (A.A) - 13.11.2000 - Asfalt Müteahhitleri Derneği (ASMÜD) Başkanı Celal Koloğlu, otoyollardaki kesin kabulden sonra bir yıl olan garanti süresinin 3 yıla çıkarılması gerektiğini söyledi. Başkan Koloğlu, ihalesi yapılmış projelerin bir an önce hizmete sunulması için yeterli ödeneğin sağlanması yanında, mevcut tüm projeler için gerekli yıllık ödenek ayrılmaması durumunda ise projelerin önem ve aciliyetlerine göre bir sıralanma yapılması gerektiğini kaydetti. Ankara`da 16-17 Kasım tarihlerinde yapılacak Milli Asfalt Sempozyumu öncesi A.A muhabirinin sorularını cevaplayan Koloğlu, sektörün önemli bir finansman darboğazı ile karşı karşıya kaldığını ve mevcut ihale sisteminin de, günün değişen koşulları dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydetti. Koloğlu, klasik birim fiyat uygulamalı ihale sistemi dışına çıkılarak, teklif birim fiyatı ile götürü bedel veya anahtar teslim götürü bedel sistemlerinin esas alınması gerektiğini ifade etti. Koloğlu, ihalelerde önseçim ilanının şart koşulması ve uygulama projelerine dayalı ihale yapılmasının önemine de dikkati çekti.


GÜVENLİ KARAYOLU;

Türkiye`de güvenli karayolu ulaşımının sağlanması ve trafik kazalarının azaltmak için, yolların standatlarının yükseltilmesi gerektiğini ifade eden ASMÜD Başkanı Koloğlu, trafiği yoğun olan ana yolların, bölünmüş yol olarak hizmete alınmasının trafik kazalarını büyük ölçüde azaltacağını kaydetti. Tespit edilen kara noktalarda kavşak tanzimi, sinyalizasyon, tırmanma şeridi teşkili, otokorkuluk yapımı ve dijital hız sınırlayıcıların tesisi ile banketlerin genişletilmesi ve asfaltla kaplanması çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini vurgulayan Koloğlu, yol yapım projeleri için ilgili kuruluşlara ihtiyaç duyulan ödeneğin tahsis edilmesi gerektiğini ifade etti.


ASFALTLAMA YETERSİZ;

Türkiye`de mevcut 62 bin kilometrelik yolun 7 bin 500 kilometrelik bölümünün asfalt kaplama olduğunu ifade eden Koloğlu, her yıl 7 bin 500 kilometre uzunluğundaki bir yolun asfalt kaplama ile yapılması gerektiğini ifade etti. Bugünkü fiyatlarla bir kilometrelik bir yolun asfaltlama bedelinin 1 milyon 200 bin dolan civarında olduğunu belirten Koloğlu, AB`ye girme aşamasında olan Türkiye`nin, mevcut yolların standartlarını yükseltme zorunluluğunda olduğunu sözlerine ekledi.

Diğer Genel Haberleri