OSD: General Motors`un Türkiye`de Üretimi Bırakması Çok Üzücü

Bigpara Haber
-Osd Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan İlkbahar: Dünyada Ayakta Kalacak Birkaç Otomotivciden Biri Olacak General Motors`Un Üretimi Bırakması Çok Üzücü -Üretimleri Büyük Ölçeklere Varmayan Ve İhracat İçin Çalışmayanların Da Akıbetleri Aynı Olacak

İSTANBUL (A.A) - 19.12.2000 - Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan İlkbahar, dünyada ayakta kalacak birkaç otomotiv üreticisinden biri olacak General Motors`un (GM) Türkiye`de üretimi bırakmasının çok üzücü olduğunu söyledi. İlkbahar, Üretimleri büyük ölçeklere varmayan ve ihracat için çalışmayanların da akıbetleri aynı olacak dedi. Konuyla ilgili A.A. muhabirine açıklamada bulunan İlkbahar, Opel`in üretim tesislerinin, Türk ekonomisinin dışa kapalı olduğu dönemde, montaj ağırlıklı olarak kurulduğunu hatırlattı. Bu tesisin büyük ölçekli üretime dayalı olmadığını kaydeden İlkbahar, Bu karar yabancı yatırımcıların Türkiye`ye bakışı açısından olumsuz bir hava yaratmaz. Ancak, GM`in buradaki üretim tesislerinin daha da büyümesiniarzu ederdik. Üretimden vazgeçme yerine, büyük çaplı bir yatırıma gideceği yolundaki bir açıklamayı duymak isterdim diye konuştu. İlkbahar, GM`in Opel Türkiye ile Türkiye`den kablo, koltuk kılıfı gibi büyük çaplı komponent ihracatının yolunu açtığına da dikkat çekerek, GM`nin yan sanayinin Avrupa`ya ihracatı konusunda çok önemli hizmet verdiğini unutmamak lazım. Onların da burada üretimlerini artırıp Ford, Tofaş, Renault gibi ihracat yaptıklarını duymak isterdim. Günün birinde niye olmasın dedi.

-İHRACAT İÇİN ÇALIŞMAYANLARIN AKİBETİ AYNI OLACAK-

Ali İhsan İlkbahar, Türk otomotiv sanayiinin bugün geldiği noktada, ciddi yatırımı bulunan, uzun vadeli üretim stratejileri olan ve ihracatı hedefleyen firmaların sıkıntıya düşmeyeceklerini belirterek, şöyle dedi: Üretimleri büyük ölçeklere varmayan ve ihracat için çalışmayanların da akıbetleri aynı olacak. Yıllık üretimleri ekonomik ölçeklere varmıyorsa, sadece Türk pazarına yönelip, ihracat için çalışmayan firmaların akıbetleri de farklı olmaz.

Diğer Genel Haberleri