`Ortaklıkla nakit yarattık, şirket de alabiliriz`

Bigpara Haber
Boyner Holding, Boyner Büyük Mağazacılık`ın yüzde 30.05`ini Citigroup Venture`a satıyor. Boyner Holding, Altınyıldız ve Citigroup Venture Capital Investment (CVCI) GP Limited`in kontrolüne sahip olduğu Fennella S.a.r.l. arasında hisse satış anlaşmasının imzalandığı duyuruldu.
Anlaşma kapsamında CVCI, Boyner Holding ile Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon Fabrikaları`nın sahip olduğu Boyner Büyük Mağazacılık`ın yüzde 30.05`ine, Beymen Boğaziçi Alboy Mağazacılık Tekstil Sanayi (BBA) ile Beymen AŞ`nin yüzde 50`sine ortak oldu.

`Her alanda fırsat bol`

Anlaşmayla ilgili olarak Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, Boyner grubu olarak hiçbir şirketimizde kontrol kaybetme isteğimiz olmadığından Beymen ve Boyner`de büyüme döneminde bizim olacak, daha sonra ortaklıktan ayrılacak ve yönetimde değişiklik getirmeyecek bir finansal ortağı uygun bulduk dedi.
Boyner satıştan elde edilen gelirin nerelerde kullanılacağı ile ilgili soruyu şöyle yanıtladı:
Türkiye`nin yeni döneminde özellikle perakende ve hizmet sektöründe önemli fırsatlar olacağını düşünüyoruz. Beymen ve Boyner`de büyüklüğümüzü yeni mağazalar ve formatlar yoluyla önümüzdeki iki yılda iki katına çıkarırken şirket satın almaları da gündeme gelebilir.
Bunlar aynı formatta benzer şirketlerde olabilir belli bir ürün grubunda markalaşmış şirketlerde olabilir. Türkiye`de her alanda fırsatların bol olacağına inandığımız bir döneme likiditeyle girmiş oluyoruz.

439 milyon dolar üzerinden

Yapılan açıklamada, taraflar arasında imzalanan hisse satış anlaşması çerçevesinde, Boyner Büyük Mağazacılık için toplam hisse değeri 153.8 milyon dolar, Beymen için toplam hisse değeri 285.2 milyon dolar olarak değerlendirilerek toplam 439 milyon dolar değer üzerinden devrin gerçekleştirileceği kaydedildi.
Anlaşma çerçevesinde, şirketlerin yönetiminde değişiklik öngörülmediği, Boyner Holding ve CVCI`ın 2`şer kişiyle temsil edileceği yönetim kurullarının başkanlığını Cem Boyner`in yürüteceği belirtildi.
Açıklamada, CVCI`ı 7.5 milyar dolarlık fon büyüklüğüyle 2001`den bu yana Asya, Orta ve Doğu Avrupa ve Latin Amerika`da birçok yatırım gerçekleştirdiği kaydedildi.

Cem Boyner: Çok mutluyuz

Boyner Holding CEO ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Boyner, Bu anlaşmayı sonuçlandırabildiğimiz için çok mutluyuz. CVCI ile ortaklığımızın Beymen ve Boyner`in Türkiye piyasasındaki lider konumlarını daha da güçlendireceğine ve büyümelerini sürdürmelerine katkıda bulunacağına inanıyoruz dedi.
CVCI`ın Yönetici Direktörü Sunil Nair ise şunları kaydetti:
Boyner ailesiyle ve yönetici kadrolarla birlikte şirketlerin daha da güçlenmesi ve gelişmesi yönünde çalışmayı hedefliyoruz. Bu yatırım CVCI`ın Türkiye`de yakın zamanda tamamladığı Biofarma ve Oger Telecom yatırımlarıyla birlikte Türkiye`ye duyduğumuz yoğun ilgiyi göstermektedir.

Diğer Genel Haberleri