Ortadoğu`da İpler Geriliyor

Bigpara Haber
Arap zirvesinden İsrail`e karşı bir eylem planının çıkmaması İran, Irak ve Suriye`yi rahatsız ederken, Barak, Likud`un yer aldığı ulusal birlik hükümeti çalışmalarına başladı.


Ortadoğu krizini ele alan Arap zirvesinden İsrail`e karşı etkin bir karar çıkmaması İran, Irak, Suriye gibi ülkeleri rahatsız ederken, İsrail`in de Filistinliler`e yönelik şiddet uygulamalarını artırdığı gözleniyor. Ortadoğu`daki barış sürecini askıya alan İsrail`in önceki akşam helikopter ve tanklarla Kudüs`te, Beytüllahim yakınlarında yerleşim olmayan yerlere saldırdığı bildirildi. İsrail yönetiminin dün de, bir süre önce uçuşa açtığı Filistinlilere ait Gazze Havaalanı`nı yeniden kapattığı öğrenildi.
Bu arada, İsrail Genelkurmay Başkanı Şaul Mofaz, ordunun Batı Şeria`nın Beytüllahim kenti yakınındaki Beyt Jala yerleşim birimini kuşatma kararı aldığını açıkladı.


Öte yandan İran, Filistinlilerin beklentilerini karşılamadığını ileri sürdüğü Arap zirvesinin sonuçlarını kınadı. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hamid Rıza Asefi, yaptığı açıklamada, Filistin İntifada`sına özellikle Müslüman ve Arap ülkelerinde olmak üzere, dünya ölçeğinde geniş destek verilirken, alınan kararlar Filistinlilerin beklentilerini tatmin etmiyor ve taleplerini karşılamıyor dedi. Irak yönetimi de başarısız ve kısır olarak nitelediği Arap zirvesine katılan liderleri eleştirirken, Suriye Dışişleri Bakanı Faruk El Şara, Zirvede özellikle Arap ülkelerinin İsrail ile ilişkilerine yönelik daha sert kararlar alınmasını beklerdik dedi. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Genel Haberleri