Oracle ve Yahoo!dan İşbirliği

e-iş yazılımları üreticilerinden Oracle ile arama motoru Yahoo! kurumsal müşterilere kişiselleştirilmiş portal hizmeti sunmak amacıyla işbirliği yaptı

Bigpara Haber
Dünyanın en büyük e-iş yazılımları üreticilerinden Oracle ile arama motoru Yahoo!, kurumsal müşterilere kişiselleştirilmiş portal hizmetleri sunmak amacıyla işbirliği yaptı.

Anlaşmaya göre Oracle9i Application Server kullanıcıları, My Yahoo! Enterprise Edition’ın sağladığı 2000’i aşkın web sitesinden derlenen zengin içerikten yararlanabilecek.

Kurumsal portallarını Yahoo!’nun sunduğu içerikle birleştiren şirketler, çalışanlarının bu portalları işbirliği yapma ve iletişim kurma amacıyla kullanmalarını sağlarken, aynı zamanda verimliliği artırarak ihtiyaç duydukları bilgi açığını da gideriyor.

Oracle9i Application Server’da portal teknolojisi kullanarak yararlanılabilecek geliştirilmiş ve kişiselleştirilmiş portal hizmetleri, kullanıcılara Reuters, AFP, CBS ve Business Week gibi saygın kuruluşlardan sağlanan ayrıntılı endüstri haber ve bilgilerinin yanı sıra, performans kriterleri ve şirket haberleri sunuyor.

Kurumsal portalların iş uygulamaları için oldukça önem kazandığı günümüz koşullarında, bu portallara yönelik kullanıcı sayısını ve kullanım oranını artırmak da son derece kritik bir hale geldi. Kişiselleştirilmiş içerik ve bilgi, bu hedefe ulaşmak için öne çıkan en önemli araçların başında geliyor.

My Yahoo! Enterprise Edition ile Oracle9i Application Server’ın birleştirilmesi, My Yahoo!’nun tüketici versiyonun en iyi özellikleriyle, yöneticilerin ve iş amaçlı bireysel kullanıcıların içerik, network ve entegrasyon ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayan geliştirilmiş portal özelliklerini biraraya getiriyor.

Orace9i Application Server Başkan Yardımcısı Thomas Kurian, Oracle9i Application Server müşterilerine yüksek kaliteli, kişiselleştirilmiş Yahoo! içeriği sundukları için son derece mutlu olduklarını belirtiyor. Kurian, “İki şirket arasında gerçekleştirilen bu ortak çözüm, endüstrinin en iyi içeriğini sunmasının yanı sıra, müşterilerimizin içerik satın alma ve yönetme maliyetlerini düşürmelerini de sağlıyor” diyor.

Yahoo!’nun kişiselleştirilmiş kurumsal portal platformlarının verimliliği artırmaya yönelik katma değerli hizmetler ve uygulamalar geliştirdiğine değinen Yahoo! Kurumsal Çözümler Başkan Yardımcısı Steve Boom ise, Oracle ile yaptıkları işbirliğiyle şirketlere, kurumsal portal hizmetlerinden son derece verimli bir şekilde yararlanabilmeleri için gereken herşeyi sunduklarını belirtiyor.

(turk.internet.com)

Diğer Genel Haberleri