Oracle, e - pazaryerini tanıttı

Bigpara Haber
E - business çözümlerinde faaliyet gösteren Oracle, Ford, Chevron, Carrefour, Sears, Lufthansa ve Barclays Bank gibi tanınmış firmalarla internet üzerinde uygulamaya koyduğu kurumlararası e - ticaret ve e - pazaryeri çözümlerini Türkiye`de de tanıttı. Elektronik pazaryerleri alanındaki çözüm, deneyim ve birikimlerini `Yeni Ekonomide Kurumlararası (B2B) e - ticaret ve e - pazaryerlerinin Rolü` adıyla düzenlediği bir seminerle Türk iş dünyasına aktaran Oracle, önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu alandaki iş hacminin 7 trilyon dolara ulaşmasının tahmin edildiğini duyurdu.

Oracle tarafından kurulan internetin ilk sanal pazaryeri Oracle Exchange, kullandıkları yazılım ve donanım sistemleri ne olursa olsun irili ufaklı tüm kuruluşlara açık olarak, spot alım ve alıcı ihaleleri gibi internetin yeni satın alma modellerini destekliyor. Ayrıca, 260 satın alma danışmanı kurum, Oracle Exchange`e katılan kuruluşlara teknik ve yasal konularda online destek veriyor. Sisteme katılan kuruluşlar bu hizmet dahilinde, hiç bir ek yatırıma gerek duymadan çok geniş bir ürün ve hizmet portföyü bulabildikleri için, katılımın ilk gününden itibaren satın alma işlemlerinde mekan, zaman ve sayı kısıtlamalarından kurtulurken, kaynak yaratma, onaylama ve ödeme işlemlerini de merkezileştiriyorlar.

Oracle`ın bu alanda oluşturduğu modellerin başında, Ford ile birlikte kurduğu ve GM, DaimlerChrysler ve Renault/Nissan`ın katılımlarıyla büyük bir pazar yerine dönüşen tedarik zinciri Covisint geliyor. Oracle`ın otomotiv devleri ile birlikte oluşturduğu e - pazaryeri Covisint ve Carrefour, Sears,Metro gibi büyüklerle oluşturduğu Global Net Exchange, milyarlarca dolarlık iş hacmini internete taşıma potansiyeli ile yeni ekonominin dikkat çekici girişimleri olarak nitelendiriliyor. (FİNANSAL FORUM)

Diğer Genel Haberleri