Operasyon Sigaraya Sıçradı

Bigpara Haber
Gümrüklerde toplam 2.5 trilyon lira değerinde kaçak sigara yakalandı. Olaylarla ilgili savcılıklara sevk edilen 28 kişiden 4`ü tutuklandı.


Büyük çapta vergi kaybına ve yurtiçindeki özel ve resmi kuruluşların zarar görmesine yol açan sigara kaçakçılığına karşı mücadele başlatan Gümrük Müsteşarlığı`na bağlı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, toplam değeri 1 trilyon 902 milyar 634 milyon lira olan 4 bin 513 box kaçak sigaraya el koydu. Olayla ilgili gözaltına alınan 24 kişiden 5`i tutuklandı. Gümrük Müsteşarı Nevzat Saygılıoğlu, olayın bağlantılarının ortaya çıkarılması için soruşturmanın sürdüğünü söyleyerek, İşlemleri bitmeyen 1500 box sigarayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor dedi. Saygılıoğlu, bazı şahısların yurtdışında kalitesiz tütünden ürettikleri sigaralara tanınmış firmaların sahte bandrollerini bastıklarını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: Çoğu zaman da bu sigaraların gümrüğe beyanında (çocuk oyuncağı, ayakkabı, vantilatör) şeklinde beyan ederek gümrüğü yanıltma yoluna gittikleri, sigaraların bir kısmını başka isimlerle yurtdışına ihraç ettikleri, bir kısmının ise iç piyasaya sürüldüğü duyumları alınmıştır diye konuştu.


2.5 TRİLYONLUK KAÇAK GÖZALTINDA;

Diğer yandan İstanbul Gümrükler Muhafaza Başmüdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat Takibat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda da Çin`den getirilen toplam değeri 504 milyar 345 milyon 431 bin lira olan 904 box, 45 bin 200 karton Benson Hedges marka sigara ele geçirildi. Olayla ilgili yürütülen tahkikat kapsamında Güneydoğu Uluslararası Nakliyat ve Pazarlama A.Ş. merkezinde yapılan aramada sahte belgelerde kullanılmak üzere hazırlanmış Hong Kong Başkonsolosluğu`na ait sahte mühürler, yine aynı konsolosluk çalışanlarına ait sahte isim kaşeleri, gümrük müsteşarlığına ait mühürle çeşitli mühürler ve kaşeler ele geçirildi. Olaya adı karışan 4 kişi gözaltına alınarak savcılığa sevk edildi. (FİNANSAL FORUM)

Diğer Genel Haberleri