OPEC`den Üretim Artışı Yok

Bigpara Haber
-Resmi Toplantı Sona Erdi, Üretim Artışı Yok -Opec Başkanı Rodriguez Genel Sekreterliğe, Cezayir Petrol Bakanı Şekip Halil, Başkanlığa Getirildi

VİYANA (A.A) - 13.11.2000 - Viyana`da toplanan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) petrol bakanları dünkü gayri resmi toplantıda aldıkları kararları resmen onayladılar. Resmi toplantı sonunda yapılan açıklamada, kartelin şu an için üretimde yeni bir artışa gitmeyeceği teyit edildi. OPEC Başkanı Ali Rodriguez, kartelin fiyatlarda istikrar sağlamak için sorumluluklarını tamamiyle yerine getirdiğini belirterek, şu anki yüksek fiyatların birçok başka etkenden kaynaklandığını savundu. OPEC bakanları, petrol arzında bu yıl içinde 4 kez yapılan artışın etkilerinin tümüyle görülmesinin belli bir zaman gerektirdiğini ve bu an için 30 doların üzerinde seyreden varil fiyatlarının yakında kartelin hedeflediği 22-28 dolar aralığına çekileceğini belirtiyorlar.

-GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ

OPEC toplantısında kuruluşun üst yönetimi için yeni atama kararları da alındı. Görev süresi 1 Ocak`ta dolacak olan şimdiki OPEC Başkanı Venezüella Petrol Bakanı Ali Rodriguez, bu tarihten itibaren genel sekreterlik görevine getirildi. Rodriguez`den boşalan başkanlığa da yine 1 Ocak`tan itibaren geçerli olmak üzere dönüşümlü olarak Cezayir Ptrol Bakanı Şekip Halil ile şimdiki Genel Sekreter Rilvanu Lukman getirildi. Rodriguez`in genel sekreterliğinin, toplantıda Irak, İran, Suudi Arabistan ve Libya adayları arasında uzlaşma sağlanamaması sonucu bulunan bir son dakika çözümü olarak gerçekleşti. Rodriguez, OPEC genel sekreterliğini üstlenmekle Venezüella petrol bakanlığı görevinden ayrılacak.

Diğer Genel Haberleri