Ons altın fiyatında düşüş sürüyor

Ons altın fiyatlarında düşüş sürerken; küresel piyasalar cuma günü yapılacak olan Başkan Powell’ın konuşmasına odaklandı.

Bigpara Haber

Altının ons fiyatı aralıksız düşünü yedinci güne taşırken; yaklaşık bir ayın en düşük seviyesinde hareketini sürdürüyor. Piyasaların gözü, dünya merkez bankalarının yöneticilerinin bir araya geleceği Jackson Hole toplantılarında olacak. Toplantı 25-27 Ağustos arasında yapılacakken; 26 Ağustos Cuma günü ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı konuşma önemli olacak. Başkan Powell’dan şahin mesajlar gelmesi beklenirken; bu durum doları güçlendiriyor ve altın fiyatlarını baskı altında bırakıyor. 

Ons altın bugün içerisinde en yüksek 1743 doları, en düşük 1734 dolar seviyesini gördü. Ons altın, şu dakikalarda ise yüzde 0,01 oranında düşüşle 1736 dolarda hareket ediyor.

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

GRAM ALTIN YÜKSELİŞTE

Gram altın fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 1011 lira seviyesinde hareket ederken; yeni güne yatay seviyeden başladı. Gram altının fiyatı, gün içerisinde en yüksek 1016,39 lira seviyesini, en düşük ise 1005,49 lira seviyesini gördü.

Gram altın, dolar kurunda yaşanan yükselişin etkisiyle yukarı yönlü hareket ederken, saat 14:33 itibarıyla yüzde 0,41 oranında yükselişle 1011,54 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1670 lira, Cumhuriyet altını da 6 bin 878 liradan işlem görüyor.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Diğer Altın Haberleri