Once Ozerklesecek.

Bigpara Haber
Devlet Bakani Yuksel Yalova, TurkTelekom`un yenien duzenlenmesi konusunda kanun tasarisi hazirlandigini acikladi. Tasari, teknik duzenlemeler yapmak ve sektorde faaliyet gosteren kurumlari denetlemekle yukumlu Telsiz Genel Mudurlugu`nu de icine alacak sekilde ozerk bir Telekomunikasyon Kurumu olusturulmasini ongoruyor. Tasari yasalasirsa, Turk telekom KIT statusunden cikartilarak tamamen ozel hukuk hukumlerine tabi olacak. Devletin, Turk Telekom`daki soz hakki hissedar sifatiyla sinirlandirilacak ancak yuzde 51`lik payi nedeniyle TBMM Denetiminde olacak.
Petrol Ofisi Ekim`de yeniden:
Devlet Bakani Yuksel Yalova, hukumetin, ozellestirme programini acikladi. Yalova, olayli bir sekilde iptal edilen POAS ihalesinin, Ekim ayindan sonra yeniden yapilacagini, satisa cikaracaklari bir adet GSM 1800 lisans hattindan, 600 milyon dolar gelir beklediklerini ve THY`nin halka arz yoluyla satisindaki calismalarin son asamaya geldigini bildirdi. Yalova`ya gore, boyle kuruluslarda ozellestirme takvimi soyle isleyecek:
Petrol Ofisi: Sirketin yuzde 51`nini ozellestirilmesi icin Rekabet Kurulu`na yazi yazildi, olumlu yanit geldi. Ihale kriterleri yeniden belirlenecek ve seffaflik ilk asamadan itibaren saglanacak. Ihaleye yilin son ceyreginde cikilacak ve 2000 yili 2. ceyreginde tamamlanacak.
Tupras: Bir kisim hisselerinin halka arzi konusunda calismalar son asamaya geldi. Halka arz ve blok satisa danismanlik hizmeti verecek kurulusun secimi icin ihale acildi ve teklif alindi. Yapilacak degerlendirmeden sonra halka arz islemlerine hemen baslanacak. Halka arz bu yilin son ceyreginde gerceklestirilecek.
Petkim: Aliaga ve Yarimca kompleksin ozellestirilmesi icin danisman firma secimi tamamlandi. Yatiim kosuluyla ihaleye cikma hazirligi suruyor. Ihaleye yilin son ceyreginde cikilacak. 2000`in ikinci ceyreginde tamamlanacak.
THY: Halka arz calismalari son asamaya geldi. Sektoren ve ekonomik gelismeler dikkate aliarak blok satis da yapilabilecegi ongorulerek bu konuda danismanlik hizmeti alinmasi ve calismalarin baslatilmasi kararlastirildi. (SABAH)

Diğer Genel Haberleri