Onay çıktı, 227 araç muayene istasyonu açılacak

Bigpara Haber
Türkiye`de 18 ayda 227 adet yeni araç muayene istasyonu açılacağı söyledi. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Danıştay`ın onay kararını açıklamasıyla birlikte yeni araç muayene istasyonlarının yapım ve işletimiyle ilgili yetki devri için geri sayımın başladığı belirtildi. Açıklamada, özelleştirme ihalesini kazanan Doğuş-Akfen-TÜV SÜD konsorsiyumu tarafından kurulan Tüvturk`un, yetki devriyle birlikte araç muayene istasyonlarının 20 yıllığına yeni işleticisi olacağı, imtiyaz sözleşmesinin imzalanmasıyla birlikte ihale bedeli olan 552.2 milyon doların peşin ödeneceği kaydedildi.

18 ay içinde 189`u sabit 38`i de gezici olmak üzere en az 227 adet AB standartlarında yeni muayene istasyonunun işletime açılacağı bildirilen açıklamada, Tüvturk`un, Türkiye çapında ilk yılın sonunda bin 500, sonraki dönemlerde ise artarak devam eden sayıda daha fazla kişiye iş imkânı yaratarak sektörde önemli bir istihdam sağlayacağı vurgulandı.
Tüvturk`un faaliyete geçmesiyle birlikte, araç muayene oranlarının 20 yıl içinde AB standartlarına yükselmesinin beklendiğine işaret edilen açıklamada, İş ortaklığı modeli ile yapılandırılacak olan sistemin tüm Türkiye`de faaliyete geçmesi ise 18 aylık bir süreç sonrasında gerçekleşecek. Bu süreçte ise Karayolları Genel Müdürlüğü mevcut muayene istasyonları ile hizmet vermeye devam ediyor olacak denildi.

Diğer Genel Haberleri