Olası kabine revizyonu doları nasıl etkiler?

Dolar fiyatları yeni haftaya 3.57 seviyesinde başlarken, ABD ve İngiltere olmak üzere bazı piyasalar tatil nedeniyle kapalı olmasıyla dolar fiyatlarında sakin bir seyir görülebilir. İntegral Yatırım Menkul Değerler Araştırma Direktörü Turşucu, Hükümetin yapacağı revizyonların piyasa dostu olacağını TL üzerinde olumsuz etkiler yaratacak bir değişiklik olmayacağını düşündüğünü belirtti.

Bigpara Haber

Dolar fiyatları yeni haftaya 3.57 seviyesinde başlarken, ABD ve İngiltere olmak üzere bazı piyasalar tatil nedeniyle kapalı olmasıyla dolar fiyatlarında sakin bir seyir görülebilir. 

Geçen haftayı 3.55-3.60 bandında dalgalanarak geçiren dolar/TL yeni haftaya 3.57'nin hemen üzerinde başlarken, başta İngiltere ve ABD olmak üzere bazı piyasaların tatil nedeniyle kapalı olacağı bugün nispeten sakin bir seyir görülebilir.

Geçen hafta 3.60-3.55 bandında hareket eden ve Cuma günü saat 17.39'da 3.5755/3.5769 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah güne 3.57 seviyesinden başladı. Dolar kuru saat 12.27 itibarıyla 3.5810 seviyesinden işlem gördü. Euro fiyatları ise aynı saatlerde 4.0050 seviyesindeydi.

Haberin Devamı

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

OLASI KABİNE REVİZYONU DOLARI NASIL ETKİLER?

İntegral Yatırım Menkul Değerler AŞ Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, "ABD, Çin ve İngiltere piyasalarının kapalı olduğu bugün forex piyasalarında önemli hareketler bulunmuyor. USDTRY paritesi bu sabah itibari ile 3.5737 ile geçen haftadan farklı olmayan bir seviyede yatay seyrini sürdürüyor. GOÜ para birimlerinde de farklı bir seyir görülmüyor. Bugün ABD kanadında önemli bir veri akışı yok. İçeride ise 14:00 AK Parti MKYK’sı yapılacak. Bu hafta içeride piyasalar tarafından hükümette olası bir revizyon beklentisi bulunuyor. Hükümetin nasıl bir revizyona gideceği özellikle ekonomi vitrininde yapılacak değişiklikler piyasaların birinci gündem maddesi olacak. Hükümet’in yapacağı revizyonların piyasa dostu olacağını TL üzerinde olumsuz etkiler yaratacak bir değişiklik olmayacağını düşünüyorum. Paritede bugün 3.55-3.5850 arasında dalgalanma devam edebilir. Daha uzun vadede 3.52-3.62 aralığındaki yatay seyir devam edecektir. Bunu bozacak sert bir gelişme beklentimiz bulunmuyor" dedi.

EKONOMİ YÖNETİMİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILIR MI?

Haberin Devamı

Yurtiçinde ve dışarıda bugün izlenecek önemli bir veri bulunmazken, piyasalar olası bir kabine revizyonunu izlemeye devam ediyor. Piyasalar özellikle ekonomi yönetiminde değişiklik yapılıp yapılmayacağını, yapılır ise nasıl bir değişikliğe gidileceğini yakından takip ediliyor.

Reuters'da kısa bir süre önce yayımlanan analizde de belirtildiği üzere hükümette ekonomi yönetiminin yeniden tek elde toplanması değerlendiriliyor.

TAHVİL BONO PİYASASI

Haberin Devamı

Tahvil bono piyasasında ise 10 yıllık gösterge olan 24 Şubat 2027 itfalı tahvilde bileşik faiz Cuma günü spot kapanışta yüzde 10.58, valörde son işlemde yüzde 10.61 seviyesindeydi.

Öte yandan iki yıllık yeni gösterge olan 15 Mayıs 2019 itfalı tahvilin ortalama bileşik faizi Cuma günü spot kapanışta yüzde 11.10 seviyesindeydi. 

Diğer Döviz Haberleri