OECD'den Türkiye'ye kötü haber

OECD, Türkiye için 2016 ekonomik büyüme beklentisini yüzde 2.9'a indirdi.

Bigpara Haber

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), Türkiye için en son 15 Temmuz'da yayınladığı raporda yüzde 3.9 olarak belirlediği 2016 ekonomik büyüme tahminini yüzde 2.9'a indirdi.

Türkiye ekonomisinin önünde jeopolitik engeller ve belirsiz siyasi şartlardan kaynaklanan zorluklar olduğunun belirtildiği raporda, 2017 ve 2018 yıllarında ekonomik büyümede toparlanma beklendiği belirtildi.

Haberin Devamı

OECD bugün yayınlanan ekonomik görünüm raporunda 2017 yılı için Türkiye ekonomisinin yüzde 3.3 büyüyeceğini tahmin ederken, bir önceki raporunda bu tahmin yüzde 3.7 olarak gerçekleşmişti.

OECD 2018 için de ekonomik büyüme tahminini yüzde 3.8 olarak belirledi.

Raporda, "Belirsizlikler fazla ama mali politikalar, para politikaları ve alınan diğer tedbirler destekleyici ve 2016'nın son dönemi ve sonrasında hanehakı harcamalarını artıracaktır" denildi.

Ekonominin sert şoklara karşı dirençli olduğunun da belirtildiği raporda, "Ekonomik büyümenin hanehalkı tüketiminde görülecek toparlanma ve ihracattaki kademeli artış ile 2017'deyüzde 3.3 ve 2018'de yüzde 3.8 olarak gerçekleşmesini bekliyoruz" denildi.

OECD dış ticaret şartlarında iyileşme beklediğini ve böylece ihracatın kademeli olarak artış göstereceğini tahmin ettiğini de belirtti.

Bu yıla ait küresel büyüme beklentisi ise yüzde 2.9'da tutulurken, gelecek yıla dair beklenti 0.1 puan artırılarak yüzde 3.3'e yükseltildi.

Diğer Ekonomi Haberleri