OECD: FED varlık alımlarını azaltmalı

OECD bugün açıklanan raporunda Avrupa ve Japonya merkez bankalarının ek teşvik düşünmeleri gerektiği belirtildi

Bigpara Haber

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü`nün (OECD) bugün açıklanan raporunda Avrupa ve Japonya merkez bankalarının ek teşvik düşünmeleri gerektiği belirtildi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Avrupa ve Japonya merkez bankalarının teşviği arttırmayı düşünmelerini, Fed`in ise varlık alımlarını dikkatlice azaltmasını tavsiye etti.

Bugünkü ekonomik raporunda OECD, ABD`de teşvik azaltımı başladı ve azaltım yavaşça önümüzdeki iki seneye yayarak yapılmalı, diye belirtildi. Japonya ve Euro Bölgesi`nde ise teşviğe destek devam etmeli, ve muhtemelen daha fazla teşvik sunulmalı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

ABD`de toparlanma güç kazanırken, Avrupa`da dünyanın geri kalanının gerisinde kalmasıyla, OECD ekonomik durumlar arasındaki farkın açıldığına dikkat çekti.

OECD, Euro Bölgesi`nde iyileşme var ama bu diğer büyük ekonomilerden daha yavaş ve daha geç ilerliyor, dedi ve Euro Bölgesi`nde enflasyon hedefin daha da altına düştü ve uzun bir süre çok düşük kalması bekleniyor, diye ekledi.

Raporda ayrıca Fed`in teşviği azaltmasıyla birçok gelişen ülkenin finansal piyasalarında ciddi sorun yaşacağına, özellikle Çin`in bankalarında biriken aşırı borçlar karşısında korunmasız olduğu belirtildi.

Diğer Genel Haberleri