Nurol Holding`den Dev Bir İmza Daha

Bigpara Haber
Türk Silahlı Kuvvetleri için bugüne kadar 1698 zırhlı araç üreten Nurol Holding, 30 Ekim`de 551 araçlık yeni bir sözleşme imzalıyor.


Nurol Holding, Türk Silahlı Kuvvetleri`ne (TSK) 551 zırhlı muharebe aracı daha satacak. Nurol Holding ile TSK arasında devam eden sözleşme görüşmelerinin olumlu sonuçlandığı ve 551 aracın üretimi için 30 Ekim Pazartesi günü Savunma Sanayii Müsteşarlığı`nda imza töreni yapılacağı öğrenildi. Gölbaşı`nda ürettiği zırhlı muharebe araçlarını Türk Silahlı Kuvvetleri, Birleşik Arap Emirlikleri ve Malezya`ya satan Nurol Holding, Amerika Birleşik Devletleri`nde katıldığı ihale sonucunu da heyecanla bekliyor. ABD, 15 tugaylık zırhlı araç ihtiyacı olmasına karşın, 3 tugaylık bir ihale açtı. Nurol, ortağı United Defense ile ABD`nin satın almayı planladığı 324 araç için teklif vermişti. Nurol Holding`in test için Kentucky`ye gönderdiği araç, testlerde rakip firmalara fark atarak büyük beğeni kazanmıştı.


Zırhlı muharebe araçları, Türkiye`nin Somali, Bosna-Hersek, Arnavutluk ve Kosova`da BM çatısı altında görev yapan askeri birlikleri tarafından da kullanıldı.


ARACIN ÖZELLİKLERİ;

* C-130 nakliye uçağı tarafından taşınabiliyor.


* Her türlü çevre koşulunda tam yeterlilikle çalışabiliyor.

* Pozitif basınçlı NBC sistemi ve klimaya sahip.

* Havan topu ya da 12.7 mm`lik makinalı tüfek takma imkanı var.

* Saatte 65 km ileriye, 11 km geriye hız yapabiliyor.

*Palet tahrikiyle suda saatte 6.3 km hızla gidebiliyor.

* Nişancı, sürücü ve komutan dahil 11 kişi taşıyor.

* Muharebe yükü ağırlığı 13 bin 100 kg.

*Aracın uzunluğu 5.26, genişliği 2.82 ve yüksekliği 1.85 m. (SABAH)

Diğer Girişim Haberleri