"Normalleşme devam ediyor"

Brainard, "Bilançoyu küçültme ve faiz oranlarını arttırma Fed`in para politikası hedeflerini yakalamaya katkı sağlayacak" dedi.

Bigpara Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lael  Brainard, faiz oranlarının normalleşme sürecinin devam ettiğini ve Fed'in  bilançosunu kademeli olarak küçültmesiyle ilgili planlarının ilerleme  kaydettiğini söyledi. 

Brainard, New York'taki Ekonomik Araştırma Ulusal Bürosu'nda yaptığı  konuşmada, ABD ekonomisi, faiz oranları ve Fed'in bilançosuyla ilgili  değerlendirmelerde bulundu.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

AA'nın haberine göre; bilançoyu küçültme ve faiz oranlarını arttırmanın Fed'in para  politikası hedeflerini yakalamaya katkı sağlayacağını vurgulayan Brainard, Fed'in  bilançosunu küçültme kararını bugüne kadar ertelemesinin nedeninin faiz  oranlarının yüksek bir seviyeye ulaşmasının beklenmesiyle ilgili olduğunu  belirtti.

Brainard, iş gücü piyasası ve ekonomik faaliyetlerle ilgili verilerin  güçlü gelmesi durumunda, Fed'in 4,5 trilyon dolarlık bilançosunu kademeli olarak  küçültmeye yakında başlamasının uygun olacağını ifade etti.

Enflasyonla ilgili gelişmeleri yakından takip edeceğinin altını çizen  Brainard, Fed'in yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşması için de faiz oranlarının  daha da arttırılmasına dikkatli yaklaşacağını kaydetti.

Diğer Ekonomi Haberleri