Nokia`dan dev satın alma

Nokia Siemens Network`teki yüzde 50`lik Samsung hissesini satın alıyor

Bigpara Haber

Nokia, 6 yıllık ortak girişimleri olan Nokia Siemens Network`teki yüzde 50`lik Samsung hissesini 2.2 milyar dolara satın alma konusunda anlaşmaya vardı.

Bloomberg`de yer alan habere göre Nokia yüzde 50`lik  Nokia Siemens Network(NSN) hissesi için toplamda 2.2 milyar dolar ödeyecek.

Bu anlaşmanın ardından Nokia, NSN ortak girişimindeki sermaye akışının kontrolünün tamamını eline geçirmiş olacak.

Yarı yarıya ortaklık esasına dayalı kurulan NSN,2007 yılından bu yana faaliyet gösteriyordu.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

İki şirket bugün yaptıkları açıklamada  Espoo-Finlandiya`da yer alan operasyonel merkezin orada kalmaya devam edeceği Siemens`in ortak girişimdeki isminin ise zamanla silineceği ve NSN`in Nokia`nın bir alt kuruluşu olarak faaliyet göstereceği açıklandı.

Sanford C. Bernstein analisti Pierre Ferragu söz konusu satın almaya ilişkin Akıllı ya da temel fonksiyonlu cep telefonu sektöründe ne olursa olsun, bu hamleyle Nokia kendine bir gelecek satın almış oldu ifadesini kullandı.

1.2 milyarı nakit geriye kalan kısmı ise güvenli kredi ile ödenecek 1.7 milyar Euro`luk(2.2 milyar dolar) satın alma işleminin 2013`ün 3. çeyreğine doğru tamamlanması bekleniyor.

Söz konusu satın alam konusunda anlaşmaya varıldığı haberinin duyulmasının ardından Nokia hisselerinde yüzde 10 oranında artış kaydedildi.

Diğer Genel Haberleri