New York´ta 4 Temmuz için önlemler alındı

ABD´de 4 Temmuz´da kutlanacak olan 227. bağımsızlık yıldönümü bayramı nedeniyle New York´ta olağanüstü güvenlik önlemleri alındı

Bigpara Haber
ABD´de 4 Temmuz´da kutlanacak olan 227. bağımsızlık yıldönümü bayramı nedeniyle New York´ta olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Yetkililer o gün fazladan 4 bin polis memürünun görev yapacağını, içkili araç kullananlara ise göz açtırılmayacağını belirttiler. Terörle mücadele ekiplerinin de tam kadro iş başında olacağını kaydeden yetkililer, sivil giyimli uzmanların yanı sıra resmi üniformalı polislerin, 4 Temmuz nedeniyle yapılacak büyük havai fişek gösterisini izlemek üzere kıyılara akın edecek kişilerin çantalarını kontrol edeceklerini bildirdiler. ABD´de 1995´ten beri alınan önlemler sayesinde, 4 Temmuz´daki gösteriler sırasında çıkan yangınların sayısı da 1000´den 235´e indirildi. Bu yıl ´´Macy´s´´ mağazaları tarafından organize edilen havai fişek gösterileri yerel saatle 21.45´te başlayacak ve yarım saatsürecek. Gösterilerden önce askeri uçaklar kent üzerinden uçarak akrobasi uçuşu yapacaklar. New Yorkluların gösterileri rahatlıkla izleyebilmeleri içinBrooklyn köprüsünden 54. sokağa kadar olan tüm kıyı şeridi trafiğe kapatılacak. Gösterileri milyonlarca kişinin izlemesi bekleniyor. (A.A.)

Diğer Genel Haberleri