New York borsasından tarihi rekor !

New York borsası, Trump'ın ülkesiyle Kanada arasındaki ticari ilişkileri güçlendirme sinyali vermesinin ardından haftanın ilk işlem gününü rekor seviyeden tamamladı.

Bigpara Haber

Asya borsaları ABD'de mali teşvikin gerçekleşebileceği potansiyeliyle beraber yükselen dolar, tahvil getirileri ve Wall Street hisselerine eşlik ederek bugün 19 ayın zirve seviyesini gördü.

Dolar aynı zamanda Fed Başkanı'nın bugün ilerleyen saatlerde Kongre'ye yönelik gerçekleştireceği konuşmada daha fazla faiz artışı yapılabileceği ihtimalini ortaya koyabileceği söylentileriyle de yükseldi. 

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan dün yaptığı konuşmada Fed'in özellikle mali politikanın daha hızlı büyüme ve enflasyonu destekleyebileceği bir dönemde enflasyon eğrisinin arkasına düşmemesi için yakın zamanda harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Diğer yandan piyasalardaki pozitif havaya katkı yapan gelişmelerden bir tanesi de Çin'de tüketici ve üretici fiyatlarının arttığını ve dolayısıyla küresel bazda da deflasyon tehlikesinin azaldığını gösteren veriler oldu.

Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.1 yükselerek üst üste beşinci artış seansını gerçekleştirmeye çalışıyor.

NEW YORK BORSASINDA REKOR

New York borsası, Trump'ın ülkesiyle Kanada arasındaki ticari ilişkileri güçlendirme sinyali vermesinin ardından haftanın ilk işlem gününü rekor seviyeden tamamladı.

Dow Jones Sanayi Endeksi 142,79 puan (yüzde 0,70) yükselişle 20.412,16 puandan, Standard & Poor's 500 Endeksi 12,15 puan (yüzde 0,52) artışla 2.328,25 puandan kapandı. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 29,83 puan (yüzde 0,52) değer kazanarak 5.763,96 puana yükseldi.

Böylece, her üç endeks 3'üncü gün art arda rekor seviyeden günü tamamlamış oldu.

Diğer Borsa Haberleri