New York Borsası`na Merkez bankaları dopingi

Merkez bankalarının parasal genişleme hamleleri New York Borsası`nı yükseltti

Bigpara Haber

Merkez bankalarının parasal genişleme hamleleri New York Borsası`nı yükseltti

Dünya genelinde merkez bankalarının yeni teşvik vaatlerinde bulunmasının ABD`deki haftalık işsizlik maaşı başvurularındaki artışı gölgelemesiyle New York Borsası, Standard&Poor`s 500 Endeksi`nde görülen son 1 ayın en sert satışlarından toparlanarak, yükseldi.

McDonald`s Corp. ve Hewlett-Packard Co., Dow Jones Endeksi`ndeki yükselişi devam ettirerek yüzde 1.4`ün üzerinde değerlendi. Best Buy Co., Samsung Electronics Co.`nun ABD`deki Best Buy mağazalarında küçük mağaza personeli yerleştireceğini söylemesinin ardından yüzde 16 tırmanarak S&P 500 Endeksi`ndeki en büyük kazanca işaret etti. Facebook Inc., Google Inc.`in işletim sistemiyle de çalışan akıllı telefon yazılımı açıklaması sonrasında yüzde 3.1 tırmandı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 kazançla 1,559.98 puana, Dow Jones Endeksi de yüzde 0.4 artışla 14,606.11 puana çıktı. Amerikan borsalarında 6 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 5.3 altında kaldı.

Japonya Merkez Bankası`na dönük beklentilerin yüksek olduğunu ve onların da bu beklentiyi iyi yönettiğini söyleyen RBC Wealth Management`ın portföy analistlerinden Janelle Nelson, yatırımcılar için şu an en büyük sorununun tarımdışı istihdam verisi olduğunu belirtti.

Hisseler Japonya Merkez Bankası`nın aylık 7 trilyon yen değerinde tahvil alacağını söylemesinin ardından primlendi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi de bankanın uzun süre daha geniş para politikasını sürdüreceğini ve şartlar

Diğer Piyasa Haberleri