NBK, Turkish Bank´ın % 40´ını alacak

National Bank of Kuwait (NBK), TurkishBank´ın yüzde 40´ını satın almak için anlaşma imzaladı

Bigpara Haber
National Bank of Kuwait (NBK), TurkishBank´ın yüzde 40´ını satın almak için anlaşma imzaladı.

AA
 
Turkish Bank´tan yapılan yazılı açıklamada, NBK´nın, Turkish Bank´ın yüzde 40´ını satın almasına ilişkin anlaşmanın, bugün 2 bankanın üst düzey yetkililerinin katıldığı bir törenle imzalandığı bildirildi.
 
Açıklamada, NBK Üst Yöneticisi (CEO) İbrahim Dabdoub, bunun, NBK´nın bölgesel genişleme stratejisinde önemli bir kilometre taşı olduğunu ve NBK´nın büyüyen Türk bankacılık sektörüne olan yükselen ilgisini yansıttığını belirterek, şunları kaydetti: ´´NBK, Türk ekonomisinin güçlü büyümesine, süregelen ekonomik reformlar,siyasi istikrar ve olumlu demografik eğilimler çerçevesinde uzun dönemde devam edeceğine inanıyor. Bu, önümüzdeki yıllarda bankacılık sektöründe olumlu bir etkiye sahip olacak.´´

Dabdoub, NBK´nın gelecekteki genişlemesinde, Turkish Bank´ın sağlam bir platform sağlayacağına inandığını belirtti. Turkish Bank Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tanju Özyol da, NBK´nın bölgesel ve uluslararası pazardaki tecrübesi göz önünde bulundurulduğunda, bu devralmanın Turkish Bank´a önemli katma değer sağladığını söyledi.

Turkish Bank´ın, NBK ile yakın çalışarak, hem franchising ile Türkiye´deki perakende bankacılıkta büyüyeceğini hem de gelişen şube ağıyla pazar payını artıracağını belirtti.

Açıklamada, yapılan işlemin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ile Kuveyt Merkez Bankası´nın son onayına bağlı olduğu belirtildi.

Diğer Genel Haberleri