My.MP3.com Yeniden Açıldı

Mayıs ayında telif davası yüzünden kapanan mp3.com ücretli olarak tekrar yayında

Bigpara Haber
İnternetin en popüler müzik sitelerinden MP3.com`un tartışmalı bölümü My.MP3.com yeniden açıldı. My.MP3.com, dünyanın en büyük müzik şirketleri tarafından telif haklarını çiğnediği için dava edilmiş ve Mayıs ayında kapatılmıştı.

Sitenin açılış gününü müzikseverler için büyük bir gün olarak değerlendiren MP3.com`un başkanı Robin Richards, ayrıca bunun sanatçılar ve müzik şirketleri için de önemli olduğunu, onlara yeni gelirler getirecek bir potansiyel taşıdığını ifade etti. Richards, MP3.com`un CD satışlarını arttıracağını da belirtti.

Kullanıcılarına şarkıları dijital ortamda saklama hizmeti veren My.MP3.com`un arşivlerinde 80 bin albümün kopyası bulunuyordu. Ancak mahkeme sitenin müzik eserlerinin telif haklarının çiğnediğine karar vererek siteyi kapattı ve tazminat ödemeye mahkum etti.

Yıllık ücret 50 dolar

MP3.com bütün bu gelişmeler üzerine geçtiğimiz ay başta Universal olmak üzere dünyanın en büyük beş müzik şirketiyle anlaşmaya vardı. MP3.com Universal`e tam 53.4 milyon dolar ödedi. Bertelsman, Sony, Warner Music ve EMI gibi diğer şirketlerin herbirine de 20 milyon dolar ödendi.

My.MP3.com`un iki temel hizmeti var. Ücretsiz olan bölümde kullanıcılara 25 CD`yi saklayabileceği ve istediği anda internetten ulaşarak dinleyebileceği bir dijital ortam sağlanıyor. Üyelik ücreti gereken bölümde ise yıllık 49.95 dolara 500 CD saklanabiliyor ve bu bölümde bedava olan diğer bölüme kıyasla daha az reklam bulunuyor.

My.MP3.com bilgisayar kullanıcılarına orjinal CD`leri ya da internetteki MP3 dosyalarını kaydederek saklayabilecekleri bir database sağlıyor. My.MP3.com`a kayıtlı olan kullanıcı, dilediği herhangi bir internet bağlantılı bilgisayardan siteye ulaşarak müzik dinleyebiliyor.

David Bowie, şarkıları telif hakları ödenerek My.MP3.com`a katılan ilk sanatçılardan biri oldu. (HÜRRİYET)

Diğer Genel Haberleri