Müsteşar Tüzmen Dijital İmzada Kararlı Ama

Bigpara Haber
Dış Ticaret Müsteşarı Kürşad Tüzmen`i Ankara`da görmek pek mümkün değil. Tüzmen, işadamları arasında `sporcu müsteşar` olarak anılıyor.


Çünkü, bir gün Mersin`de, ertesi gün İzmir`de sonra İstanbul`da derken yılın neredeyse 300 günü çeşitli toplantılara katılmak, işadamlarıyla bir araya gelmek için Ankara`dan ayrılıyor. Hâl böyle olunca, dijital imzanın Tüzmen için ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek bile yok. Önünde öyle çok imzalanması gereken evrak var ki... Onları imzalamak için ayıracağı vakitin ne kadar değerli olduğu tartışılmaz. Tam dijital imza ne aşamada diye merak ediyorduk ki, Tüzmen`den konunun Adalet Bakanlığı`na takıldığını öğreniyoruz. Dijital imza bazı kimseleri rahatsız etmişe benziyor. Aslında haksız da değiller. Dijital imza, elektronik ortamda her türlü işlemin yasallaşması anlamına geliyor. Aslında şu anda evraklar elektronik ortamda gönderiliyor ancak sonra print alınıp, üstüne imza atılıyor. Yoksa resmi sayılmıyor. Dijital imzanın, çok çok dikkatli olunmaz ise, kolay taklit edilebileceği, Amerika`da ordunun sitesine bile kolayca giren hacker`ların bu konuda da büyük bir sorun yaratabileceği tartışılıyor.


Dijital imzayı en çok Tüzmen istiyor. `Gerekirse Meclis`te bu işi çözeriz` diyor Aksi halde de Türkiye`nin sanayi devrimini kaçırdığı gibi dijital devrimi de kaçıracağını düşünüyor.(SABAH)

Diğer Teknoloji Haberleri