Mühendislik harikası proje

Lise mezunu işçiden mühendislik harikası proje

Bigpara Haber

Bursa`da üçüncü kez düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışmasına katılan Murat Oral kendi geliştirdiği Mekanik Fonksiyonel Kapı projesiyle serbest dalda birinci oldu.

BITCOIN İLE İLGİLİ TÜM VERİLERİ VE HABERLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

Bir kamu kurumunda işçi olarak çalışan Murat Oral otomotiv konusunda herhangi bir eğitim almamış. Lise mezunu olan Oral kendisine birinciliği getiren projesi hakkında uzun zamandır üzerinde çalışıyordum. Şimdiye kadar üç projemin patentini aldım. Fonksiyonel kapı dışında görüntü değiştiren araba ve spor araba çalışmalarım var. Fonksiyonel kapı projesiyle ilgili, otomobillerin dar ve fazla yüksek olmayan yerlerde sorun yaşadığını gördüm. Bu nedenle araç kapılarının hem dışarıya hem de yukarıya doğru açılmasını sağladım. Eğer projemi destekleyen firmalar olursa bu sistemi bir adım daha ileri götürebilirim. Bu sistem firmalar arasında rekabeti de arttıracaktır. dedi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Çocukluğundan bu yana arabalara ilgisi olduğunu söyleyen Oral çocukken araba resimleri çizip maketler tasarlardım. Daha sonra trafikte olmayan otomobiller tasarladım. Değişik birşeyler yapma ihtiyacı hissettim. Ergonomik bir ürün tasarlamayı istiyordum. Bundan on yıl önce aklıma gelen fikir sayesinde ödül aldım dedi. Oral Fonksiyonel Kapı ürün fikri ile 10 bin ödül kazandı.

Diğer Sektör Haberleri