Mudurnu Tavukculuk A.s.`nin 10.11.1997 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
"Konu:Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
1)Mudurnu Tavukculuk A.S. ana urunu pilic eti olan, ancak pilic etine ulasincaya kadarki butun girdileri (Damizlik yumurta, etlik civciv, karma yem ve canli pilic) de ayrica bunyesinde ureten tam entegre bir kurulustu. 1963 yiulinda 500 civcivle baslayan uretimi, bugun yillik 25 milyon adet civcive ulasmistir. Bu kadar hizli buyumesinin ana sebibi butun kazancini tekrar yatirima donusturmesi ve cok basarili bir uretim organizasyonu kurmasidir. Mudurnu Tavukculuk A.S.`ni diger bir onemli ozelligi de tavukculuk sektorundeki en modern, en buyuk kapasiteli tesislere sahip olmasi ve bu sektordeki butun yeniliklere onculuk etmesidir. 1997 yili uretim ve satis hedefleri 33 milyon adet damizlik yumurta, 25 milyon adet etlik civciv, 100.000 ton karma yem ve 27.000 ton pilic etidir. Ayrica 5.000 ton pilic eti depolama kapasitesi ve butun pilic eti uretimini Turkiye pazarina ve yurtdisina tasiyacak arac filosuna sapihtir. Mudurnu Tavukculuk A.S. yurtici satisinin tamamini Mupitas A.S. unvanli pazarlama sirketi aracili gili ihracatini ise bizzat kendisi gerceklestirmeketdi. Temelini 1 Agustos 1996 gunu attigimiz yeni kesimhane projesi Ekim 1997 sonu itibari ile 15 ayini doldurmus bulunmaktadir. Su anda Makina Ekipman Montaji bitmek uzeredir. Tesisisin muhtemel isletmeye alinma tarihi Aralik 1997 ayi ikinci yarisi olacaktir. Ultra modern bir tarzda en yeni ve en yuksek teknoloji ile kurulan tesisimizin kesimhane bolumu 8.000 adet/saat ve cut up bolumu 4500 adet/saat pilic, ileri isleme bolumu ise 750 kg/saat sekil verilmis, yari ve tam pismis urun kapasitelidir. Pratik pilic yemelerinin hazirlanacagi ileri isleme hattina ise yari pismis, tam pismis nugget, burger, sinitsel, kievski, kordonblo ve daha nice tarafimizca gelistiirrlecek cesitli katma deger kazandirilmis urunler imal ediiilecektir. Tesis cevre duzenlemeleri dahil takribi 8 milyon US $`a mal olacaktir. Yeni tesislerimizle birlikte tek vardiyada iki kesimhanemiz toplami gunluk kesim kapasitesi 100 bin adet olup yillik et uretim kapasitesi yaklasik (tek vardiyada) 40.000 tondur. Yakinda isletmeye acilacak yeni kesimhanemizde uygulanacak teknoloji 2000`li yillarin gereksinimlerine gore tasarlanmis olup, bu sistem sayesinde urunlerin mikrobiyolojik kalitesi artacak, raf omrune en az uc gun ilave katkida bulunacaktir. Bu teknoloji halihazirda bati Avrupa`da bir kesimhanede mevcut olup, Mudunu tesisi ikincisi olacaktir. Sistem Hollanda`dan temin edilmistir.
2)Gelismis ulkelerdeki mevcut duruma paralel sekilde Turkiye`de de her gecen gun pilic eti tuketimi hizla artmakta kirmizi et tuketimi ise gerilemektedir.Bu sebebi beyaz etin kirmizi ete oranla daha saglikli, daha ekonomik ve daha pratik olmasidir. Bugun icin Turkiey`de kisi basina beyaz et tuketimi 8-9 kg olup, gelismis ulkelerdeki rakamin %25-30`u civarindadir. Ancak yuksek talep artisi devam ettigi icin onumuzdeki 5 sene icinde tuketim acisindan gelismis ulkeler seviyesini yakalayacagimizi tahmin ediyoruz. 1997 yilinda Turkiye`de yaklasik 550 bin ton beyaz et uretimi yapilacagi tahmin edilmektedir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri