Mt.Gox, kullanıcı fonlarını çıkarları için kullandı mı?

Reuters’ın haberi, Bitcoin dünyasına büyük bir damga vuracağa benziyor

Bigpara Haber

Cumartesi günü Reuters’ın yayınladığı haber, Bitcoin dünyasına yine büyük bir damga vuracağa benziyor!

Habere göre; Mt.Gox şirketi, Şubat ayında yaşadığı büyük faciadan çok önce, kullanıcı fonlarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanmış.

Reuters’ın Mt.Gox’un mevcut çalışanları ve eski çalışanları ile yaptığı röportajda çalışanlar, 2012 yılında (Bitcoin 1000 dolar seviyesine ulaşmadan öncelerde) şirketin kullanıcı fonlarını, işletme maliyetlerini gidermek için kullandığından şüphelenmişler.

Raporda yer alan açıklamalara göre; Mt.Gox kullanıcı fonlarını Google ve Hulu’nun ofislerinin bulunduğu binada ofis almak, 3D yazıcı gibi yüksek teknolojili ürünlerin satın alınması için ve Mt.Gox CEO’su Karpeles’e satın alınan Honda Civic’in spor modeli için harcanmış.

Reuters haberine göre, çalışanlar bu şüphelerinden dolayı Karpeles ile bir toplantı yapmışlar ve bu toplantıda Mt.Gox’un şirket giderlerinin, gelirlerden fazla olduğu konusunda uyarıda bulunmuşlar. coinkolik.com haberine göre; Çalışanlar, Karpeles’e kullanıcı fonlarının işletme maliyetleri için kullanılıp kullanılmadığını sorduğunda ise, Karpeles bu soruları cevaplamaktan kaçınmış.

Geçen günlerde Mt.Gox sitesinde yayınlanan duyuruya göre, Mt.Gox davası için gerekli araştırmalar hâlâ devam ediyor. Araştırmaların bitiş süresi 9 Mayıs 2014 tarihine ertelendi.

Diğer Gündem Haberleri