M.S. Komisyonu Iptal Edilen MSBTesisini Görüştü

Bigpara Haber
Milli Savunma Komisyonu, İptal Edilen MSB Akaryakıt İkmal Ve Nato Pol Tesisleri Başkanlığı Kurulması Hakkındaki Kararnameyi Görüştü.


ANKARA (A.A) - 23.11.2000 - Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığının Kurulması ve Görevlerinin Düzenlenmesi hakkındaki kanun hükmünde kararname, Milli Savunma Komisyonu`nda görüşüldü. Yetki Yasası`na dayanarak çıkarılan, ancak Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen kararname, daha önce Petrol Ofisi A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren, ancak POAŞ`ın özelliştirilmesinin ardındanAskeri İkmal ve NATO Tesisleri`nin (ANT) MSB bünyesinde tüzel kişilik olarak yeniden yapılandırılmasını öngörüyor. Kararname ile barışta ve savaşta Türk Silahlı Kuvvetleri`ne ve dış takviye kuvvetlerine akaryakıt temin etmeyi, akaryakıt sotaklarını muhafaza etmeyi ve bunları akaryakıt boru hattı ve diğer nakliye araçları ile askeri birliklere ulaştırmayı amaçlıyor. Ayrıca, Türkiye NATO Boru Hattı ve akaryakıt tesislerinin işletme, bakım ve korunmasını sağlamak üzere Milli Savunma Bakanlığı`na bağlı kamu tüzel kişiliğine sahip, özel bütçeli Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı`nın kurulmasına ilişkin esaslar ve usuller de kararname ile belirleniyor.


Komisyondaki görüşmeler sırasında, Başkanlığın yönetim kurulunun yapısı ve görevleri ile taşra teşkilatı konusunda bazı üyeler itiraz ettiler. Başkanlığın yapacağı işlemlerde Devlet İhale Kanunu`na ve Muhasebei Umumiye Kanunu`na tabi olmaması da itiraz konusu oldu. Ödeneklerin kullanılması konusunu düzenleyen madde üzerinde de çekinceler ileri süren üyeler, yönetim, muafiyetler ve ödeneklerin kullanılması konusunda devlet personel rejimine uygun düzenlemeler yapılmasını istediler. Milli Savunma Komisyonu, itirazlara neden olan maddeler konusunda ileri sürülen çekinceleri ortadan kaldıracak redaksiyon çalışmaları için bir alt komisyon oluşturdu. Komisyonda hükümet adına konuşan Milli Savunma Bakanlığı Kanunlar ve Kararlar Dairesi Başkanı Tuğgeneral Yılmaz Hızlı, aynı konularda kendilerinin de bir çalışma yapabilmesi için alt komisyonun 27 Kasım Pazartesi günü toplanmasını istedi. Kanun Hükmünde kararname üzerinde alt komisyonun çalışması tamamlandıktan sonra, Milli Savunma Komisyonu`nda kararnamenin tümü oylanacak ve tasarı haline getirilecek.

Diğer Politika Haberleri