MPC, Raporunu Açıklıyor

Bigpara Haber
İngiltere Para Politikası Kurulu`nun bugün açıklayacağı üç aylık raporun, faizlerin aşağı çekileceği beklentisini güçlendireceği tahmin ediliyor.


İngiltere Para Politikası Kurulu (MPC), yeni üç aylık enflasyon raporunu bugün açıklayacak. Rapor, İngiltere`de faiz oranlarının rotasını da gösterecek olması bakımından önem taşıyor. Geçen aylarda faiz oranlarında düşüş beklentisi dile getirenlerin garip karşılandığı ülkede, bu görüş genelgeçer bir özellik kazanma yönünde ilerliyor. İngiltere`deki faiz oranının şu andaki 6.0`lık düzeyin üzerine çıkmaması beklentisi, ekonominin daha kalıcı bir büyüme hızına oturmaya başlaması ve enflasyon baskısının tesirsiz kalmasından destek alıyor. Yarınki raporun da bu yönde açıklamalar içereceği tahmin ediliyor.


MPC`-nin ağustos ayındaki bir önceki raporunda, iki sene içinde enflasyonun yüzde 2.5 hedefinin 2 puan üzerinde gerçekleşeceği belirtilmişti. Bu saptamaya karşın MPC`nin faiz oranlarını artırmaması, 1997 yılında oluşturulan kurulun, kendi tahminlerine mekanik karşılıklar vermeme şeklinde değerlendirilerek olumlu karşılanmıştı. Bu raporun yayınlanmasının ardından enflasyonun beklenenin üzerinde düşmesi ve paundun beklentilerin üzerinde değer kazanması, MPC`nin sadece iki yıl sonrasına ait olanları değil, aradaki döneme ait tahminlerini de aşağı çekmesine neden olmuştu. Vergi indirimlerinin yaratacağı etki ile ilgili tartışmalar sürerken, MPC`nin bugünkü açıklamasının, iki ay önceki olgunluk göstergesini perçinleyecek bir belge olacak. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Genel Haberleri