MP3.com`dan 53.4 Milyon Dolarlık Anlaşma

MP3.com Universal`la Telif Hakları Konusunda Anlaşmaya Vardı

Bigpara Haber
Dijital müzik sitesi MP3.com, dünyanın en büyük müzik şirketi Universal`le telif hakları konusunda anlaşmaya vardı. MP3, Universal`a kullandığı eserlerin telifi için tam 53.4 milyon dolar ödeyecek.


DAVA SONA ERDİ;

MP3.com, internetteki telif hakları tartışmasına son noktayı koydu. Yapılan anlaşmayla, Universal`in telif haklarıyla ilgili MP3.com aleyhine açtığı dava da sona erdi. Anlaşmayla birlikte, Universal de, MP3.com`e yatırım yapma hakkına sahip oldu. MP3`ün yöneticisi Michael Robertson, ortaklarının son gelişmeden heyecan duymaları gerektiğini ifade etti: Bu anlaşma bizi mahkeme salonlarından kurtardı. Artık dijital müzik dağıtımında rahat olacağız.


DEVLERLE ANLAŞMA;

Universal`le anlaşan MP3.com, daha önce de Warner, BMG, EMI ve Sony müzik şirketleriyle lisans anlaşmasına varmıştı. Resmi olarak açıklanmadı ancak bütün bu anlaşmaların yaklaşık 170 milyon dolara malolduğu sanılıyor.Universal`in Başkanı Zach Horowitz, açılan dava ve sonrasında varılan anlaşmanın, internette telif haklarının korunması konusunda güçlü bir mesaj verdiğini, telif hakkı sahibinin ve sanatçının haklarının çiğnendiği durumlarda yüksek miktarlarda tazminatı hakettiğini söyledi. Horowitz, internette yasal olarak yapılan müzik dağıtımını desteklerini de belirtti.


NEDEN DAVA EDİLDİ?

MP3.com, kullanıcılara internet üzerinden CD dinleme hizmeti veren MyMP3.com servisi nedeniyle dava edilmişti. Mahkeme, MP3.com`u müzik şirketlerinin telif haklarını çiğnediği için tazminat ödemeye mahkum etmişti. Universal`a ödenmesi gereken CD başına 25 dolar tazminat da, toplam olarak da 250 milyon dolara ulaşmıştı.Son anlaşmayla Universal MP3.com`un borsadaki hisselerini satın alma hakkını da sahip olacak. Anlaşma sayesinde MP3.com`un teknoloji borsası Nasdaq`taki değeri yüzde 18 artarak 4 dolara yükseldi.


MY.MP3.COM YENİDEN AÇILIYOR;

Bu ayın sonunda yeniden açılması planlanan My.MP3.com`da kullanıcıların müzik dinleyebilmek için ücret ödemeleri gerekiyor. Sitede iki ayrı bölüm yer alıyor, ücretsiz olacak bölüm, daha çok yeni çıkan eserlerin tanıtım için kullanılacak. Abonelik sistemiyle çalışacak ücretli bölümde ise reklam bulunmayacak. (HÜRRİYET)

Diğer Genel Haberleri