Morgan hisse tahminini düşürdü!

Morgan Stanley gelişen piyasalar tahminini aşağı çekti

Bigpara Haber

Küresel ekonominin yavaşlayacağı endişesi ve gösterge endeksi bu yılın en düşüğünden %11 sıçraması üzerine Morgan Stanley, gelişen piyasa hisseleri tahminini düşürdü.

Morgan Stanley, küresel ekonominin tahminlerin altında büyüyeceği endişeleri üzerine ve MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi`nin, Haziran`da kaydettiği bu yılın en düşüğünden yüzde 11 oranında ralli yapmasının ardından gelişen piyasa hisselerinin 2012 tahminini aşağı çekti.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Banka, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi`nin yıl sonu tahminini 1,200 puandan yüzde 7 düşürerek 1,130 puan olarak öngördü. Morgan Stanley ayrıca Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi tahminini yüzde 6 düşürerek 500 puana ve Hang Seng China Enterprises Endeksi tahminini de yüzde 9 azaltarak 12,200 puana çekti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 9 Ağustos`ta 979.28 puandan 3 ayın zirvesini test etti. Merkez bankalarının yeni teşvik uygulayacağı beklentisi endeksi 4 Haziran`daki bu yılın en düşüğünden yüzde 11 tırmandırdı. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bugün Hong Kong saati ile 9:49 itibariyle 974.27 puanda seyrediyordu.

Jonathan Garner öncülüğündeki Morgan Stanley analistleri son rallinin ardından bir miktar kâr alımı yaptıklarını ve ağırlıklı pozisyonlarını azaltarak nakiti yüzde 0`dan yüzde 4`e çıkardıklarını belirtti. Kuruluş yakın zamanda birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomiye ek olarak Çin ve Güney Kore`nin de 2012 ve 2013`e ait büyüme tahminlerini düşürdü.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 6.3 artış kaydederek, yüzde 8.1 kazanç sağlayan MSCI Dünya Endeksi`nin gerisinde kaldı. Endeks, tahmini kazançlarının 10.8 katından fiyatlanıyor. Gelişmiş ülkeler endeksi ise tahmini kazançların 13 katından işlem görüyor.

Morgan Stanley, bu hafta Çin`in 2012`ye ait büyüme tahminini yüzde 8.5`ten yüzde 8`e; 2013 tahminini ise yüzde 9`dan yüzde 8.6`ya indirdi.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Diğer Genel Haberleri